ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αεροναυτική Άσκηση “ΕΥΝΟΜΙΑ” | Οι δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στην θάλασσα και στον ουρανό της Ανατολικής Μεσογείου  – Φωτογραφίες & VIDEO

Defence Redefined
Published on 26/08/2020 at 09:50

Η Κύπρος, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ιταλία προχωρούν σε νέα αεροναυτικής άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Τετραμερούς Πρωτοβουλίας με την κωδική ονομασία “ΕΥΝΟΜΙΑ”.

Διαβάστε επίσης: Ολοκλήρωση Αεροναυτικής Άσκησης Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας | VIDEO

Τα τέσσερα Ευρωπαϊκά Κράτη της Μεσογείου επιθυμούν να συνεισφέρουν με σκοπό μια ενισχυμένη, συλλογική, ναυτική παρουσία, που θα βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση, στο διάλογο και στη συνεργασία. 

Διαβάστε επίσης: Μεγάλης κλίμακας αεροναυτική άσκηση | Δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες τα αντιαεροπορικά μέσα της Ε.Φ

Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάστηκε  από τα Υπουργεία Άμυνας και τα Στρατιωτικά Επιτελεία των 4 Χωρών η αρχική Δραστηριότητα σε τετραμερές επίπεδο. Η άσκηση θα υλοποιηθεί σε μεγάλη έκταση Νοτίως της Κύπρου και εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, από 26 μέχρι 28 Αυγούστου 2020 και θα συμπεριλαμβάνει μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων.  Ανάμεσα σε άλλα θα διεξαχθούν κοινά ναυτικά γυμνάσια και ασκήσεις έρευνας διάσωσης, αλλά και αεροπορικές επιχειρήσεις με εμπλοκή των αντιαεροπορικών μέσων της Ε.Φ (Ενδεικτικά BUK M1-2)

Διαβάστε επίσης: BUK M1-2 “Η αιχμή του δόρατος της Κυπριακής Αεράμυνας” | VIDEOS

Η Ιταλία συμμετέχει  στην άσκηση με το αντιτορπιλικό κλάσης “Durand de la Penne” D560, η Ελλάδα με την Φρεγάτα “Κουντουριώτης” τύπου “S” και το οργανικό της ελικόπτερο καθώς και τα 2 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ Advanced τα οποία  όπως σας ενημερώσαμε έχουν ήδη προσγειωθεί σε Αεροπορική Βάση “Ανδρέας Παπανδρέου” με πολλαπλά μηνύματα τόσο πολιτικά όσο και επιχειρησιακά. Πέραν τούτων στην άσκηση ενδέχεται να συμμετέχει και η εναέρια πλατφόρμα Διοίκησης και Ελέγχου (Command & Control – C2) Erieye EMB-145H AEW&C.

Η Γαλλία θα συμμετέχει στην άσκηση ως γνωστό με την φρεγάτα “La Fayette” F710 και με τα 3 μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale.  

Η χώρα μας θα συμμετέχει ενεργά με το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης (ΠΑΘ) “ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ” P61, μια ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ) και ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης AW139. Επιπλέον στην άσκηση θα συμμετάσχει και η Διοίκηση Αεροπορίας όπως προαναφέραμε με τα αντιαεροπορικά συστήματα BUK M1-2, TOR M1 και ενδεχομένως το σύστημα “Οθέλλος”.

Διαβάστε επίσης:

Τονίζεται ότι ουσιαστικό ρόλο στην άσκηση έχουν διαδραματίσει και τα στελέχη της Ε.Φ τα οποία  συμμετείχαν στον σχεδιασμό της άσκησης. Η συμμετοχή της Ε.Φ τα τελευταία χρόνια  σε παρόμοιες  ασκήσεις  με φιλιά  κράτη, έχει ως αποτέλεσμα και την αποκόμιση πολύ σημαντικών εμπειριών στο επιτελικό κομμάτι των ασκήσεων στις οποίες η χώρα μας συμμετέχει επάξια.

Διαβάστε επίσης: TOR M1 | Τα αξιόπιστα SHORAD της Εθνικής Φρουράς

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This