ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

DSEI 2021 | Το ντεμπούτο του Brimstone Mission Master XT της Rheinmetall
Defence Redefined
Published on 16/09/2021 at 18:00

Η Rheinmetall παρουσιάζει στην διεθνή έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DSEI 2021 στο Λονδίνο, μια νέα εκδοχή του Mission Master XT, του αυτόνομου μη επανδρωμένου οχήματος εδάφους (A-UGV). 

Η λύση αυτή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την MBDA και πρόκειται για μία νέα παραλλαγή του Mission Master XT ως μονάδα παροχής πυρών υποστήριξης, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Το νέο Mission Master XT- Fire Support είναι εξοπλισμένο με τον εκτοξευτή πυραύλων Brimstone της MBDA, ένα πυραυλικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας, παντός καιρού, που επί του παρόντος υπηρετεί στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις. 

Ο πύραυλος Brimstone είναι αποτελεσματικός εναντίον όλων των στόχων του πεδίου μάχης, συμπεριλαμβανομένων των κύριων αρμάτων μάχης και όλων των γνωστών επιπέδων αμυντικής θωράκισης.

Το εν λόγω σύστημα δύναται να εγκλωβίσει κινούμενους και στατικούς στόχους τόσο εντός οπτικού ορίζοντα όσο και εκτός αυτού, και να λειτουργήσει με δύο τρόπους εμπλοκής: ραντάρ και ημιενεργό λέιζερ. Τοποθετημένο πάνω στο Mission Master XT, αυτό το σύστημα μπορεί να εμπλέξει πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα ή έναν μόνο στόχο με πολύ μεγάλη ακρίβεια.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall Mission Master XT | Το νεότερο μέλος της οικογένειας των αυτόνομων UGV – VIDEO & Infographics

Όπως και με τις άλλες μονάδες της οικογένειας Mission Master, αυτή η έκδοση του Mission Master XT οφείλει τις αυτόνομες λειτουργίες του στο PATH, το κιτ αυτονομίας της Rheinmetall. Το PATH καθιστά εφικτή την δικτύωση μεταξύ επανδρωμένων και μη επανδρωμένων οχημάτων επιτρέποντας στα πληρώματα τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης όπως τα Challenger, Lynx και Puma να ελέγχουν τα A-UGV.

Το Mission Master δεν είναι ωστόσο το μοναδικό UGV το οποίο θα φέρει τον πύραυλο Brimstone, αφού και η Milrem Roboticsτου θα εξοπλίσει επίσης το δικό της Μη Επανδρωμένο Όχημα Εδάφους “THeMIS Unwrewed Ground Vehicle” με τον πύραυλο Brimstone της MBDA.

Διαβάστε επίσης: General Dynamics – MBDA | Νέα έκδοση του “Αίαντα” εξοπλισμένη με αντιαρματικούς πυραύλους Brimstone

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ΥΠΑΜ, ήταν το ενδιαφέρον την Κύπρου για οπλικά συστήματα της Σερβικής αμυντικής βιομηχανίας αλλά και το ενδιαφέρον της Σερβίας για συστήματα που κατέχει η Κύπρος…

Pin It on Pinterest

Share This