ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ισλαμιστική τρομοκρατία | Η αναβίωση της ισλαμιστικής απειλής
Defence Redefined
Published on 17/10/2021 at 09:02

Βομβιστική ενέργεια σε σιιτικό τέμενος της Κανταχάρ

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διέπραξαν δύο βομβιστές-καμικάζι εν μέσω της προσευχής της Παρασκευής σε σιιτικό τέμενος της Κανταχάρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 41 πιστούς και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, με ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο “ειδήσεων” Αμακ, όργανο προπαγάνδας του. 

Κατά την ανακοίνωση, δύο μαχητές του ΙΚ πυροβόλησαν και σκότωσαν τους φρουρούς του τεμένους, εισέβαλαν στον χώρο λατρείας και πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί εν μέσω δύο ομάδων πιστών, η μία από τις οποίες αριθμούσε κάπου 300 ανθρώπους.

Η επίθεση διαπράχθηκε στο λίκνο του  κινήματος των Ταλιμπάν, που ανακατέλαβε την εξουσία στο Αφγανιστάν την 15η Αυγούστου. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη Παρασκευή που διαπράττεται επίθεση σε τέμενος στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της προσευχής με δεκάδες νεκρούς.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα | Σύλληψη 27χρονου Σύριου για συμμετοχή στον ISIS

Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση κατά του βουλευτή στη Βρετανία

Η επίθεση με μαχαίρι στο Έσεξ η οποία στοίχισε τη ζωή του βουλευτή των Συντηρητικών, Ντέιβιντ Έιμες, αντιμετωπίζεται πλέον ως τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το κίνητρο δυνητικά συνδέεται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αστυνομίας που δημοσιοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Για τη δολοφονία του 69χρονου πολιτικού σε εκκλησία των μεθοδιστών συνελήφθη ένας 25χρονος σομαλικής καταγωγής ισλαμιστής τρομοκράτης, ονόματι Ali Harbi Ali . Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική. Ο Έιμες δολοφονήθηκε σε μια εκκλησία, όπου συναντούσε ψηφοφόρους της περιφέρειάς του, περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Λονδίνου.

Η πιο πολύνεκρη επίθεση στη Νορβηγία από την εποχή του Μπρέιβικ

Μόνιμος κάτοικος της πόλης Κονγκσμπέργκ, Δανός πολίτης, 37 ετών είναι ο δράστης της επίθεσης με τόξο που έγινε στις 13.10.2021 στη Νορβηγία, με απολογισμό πέντε νεκρούς και δυο τραυματίες.

Ο 37χρονος Δανός που σκότωσε πέντε διαβάτες και τραυμάτισε δεκάδες άλλους είχε ασπαστεί το Ισλάμ και ήταν γνωστός στην αστυνομία, η οποία τον χαρακτήρισε ικανό για εξτρεμιστικές πράξεις και επομένως, είναι πιθανό να έδρασε σαν Ισλαμιστής “μοναχικός λύκος”.

Όλα αυτά έρχονται ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Γάλλου εκπαιδευτικού Σάμουελ Πατί από Τσετσένο φανατικό και αποτελούν τραύμα για τη Δύση. Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκεται η ελληνική αστυνομία για τζιχαντιστές που εισέρχονται στη χώρα ως μετανάστες/πρόσφυγες.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ, euronews.gr, defenceredefined.com.cy

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία 34χρονου αλλοδαπού κατηγορούμενου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This