ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρίστος Ρότσας | “Ήρθε η ώρα να βοηθήσουμε και εμείς την Ελλάδα” – Ηχητικό
Defence Redefined
Published on 27/05/2021 at 17:00

Στην εκπομπή “Πρώτη Ενημέρωση” με τον ΄Λάζαρο Μαύρο και τον Μάριο Πούλλαδο, μίλησε ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ και νυν υποψήφιος βουλευτής του Πατριωτικού Συνασπισμού, Χρίστος Ρότσας, σχετικά με την αμυντική θωράκιση και την εξοπλιστική ενίσχυση της Κύπρου. 

Συγκεκριμένα ο κ. Ρότσας, σχετικά με την κατάσταση στην Κύπρο, ανέφερε ότι: “Όταν σε απειλεί ο Ερντογάν, δεν μειώνεις την θητεία αλλά στρατεύεις και τις γυναίκες. Δεν μπορεί η Άμυνα να είναι ευθύνη μόνο του 50%”

Όσον αφορά, την αμυντική ενίσχυση, ο υποψήφιος του Πατριωτικού Συνασπισμού, εξήγησε ότι: “Όταν η Ελλάδα από τα υστερηματα της αγοράζει 18 Rafale, διότι δεν μπορεί 24, η πολιτική ηγεσία της Κύπρου, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και δεν αγοράζουμε και εμείς ακόμα 6 για να ολοκληρωθεί η μοίρα.” 

Διαβάστε επίσης: Podcast | Το θέατρο επιχειρήσεων της Κύπρου, με τον Στέφανο Καραβίδα και τον Θεόδωρο Νικολοβγένη – VIDEO

Το κίνημα του κ. Ρότσα, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, αναφέροντας του ότι, η Ελλάδα δεν μπορεί με τα πενιχρά μέσα που έχει να προχωρά να αγοράζει και να εξοπλίζεται και εμείς σαν Κύπρος, να είμαστε μακράν. Δεν είναι ούτε δίκαιο, ούτε τιμητικό για τον ελληνισμό της Κύπρου. 

Ανέφερε μάλιστα, ότι: “Πριν 20 χρόνια υπήρχε η συζήτηση αν θα αγόραζε η Ελλάδα τα F-15. Τότε ήμουν στο πολιτικό γραφείο και ζήτησα από τον Γλαύκο Κληρίδη, να συνεισφέρουμε και εμείς με το ποσό των 500 εκ. λιρών, να πάρουμε αυτό το αεροσκάφος και να μας εξασφαλίσει την ησυχία μας για πολλές δεκαετίες. Τότε ο πρόεδρος μίλησε για ερασιτέχνες συμβούλους, έτσι με αποκάλεσε. Αν είχαμε τότε το F-15 που είναι το αεροσκάφος απόλυτης αεροπορικής κυριαρχίας, σήμερα δεν θα είχαμε ούτε πλοία να σκάβουν έξω από την Λεμεσό, ούτε να πηγαίνουν και να έρχονται στο Αιγαίο και στην Κύπρο.”

Ο κ. Ρότσας, συνέχισε λέγοντας ότι: “Ήρθε η ώρα να βοηθήσουμε και εμείς την Ελλάδα, να αγοράσει τα F-35, να εκμεταλλευτούμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας μετά την έξοδο της Τουρκίας από το πρόγραμμα, για να κερδίσουμε αυτό που είχε πάντοτε ο ελληνισμός από αρχαιοτάτων χρόνων, να έχει εξοπλισμό καλύτερο από τον εχθρό του.” 

Διαβάστε επίσης: Podcast | Ανάγκη εκσυγχρονισμού και κοινό εξοπλιστικό πρόγραμμα Ελλάδας και Κύπρου – VIDEO

Για το κυπριακό, ο κ. Ρότσας, είπε ότι: “Δεν έχει αντιληφθεί ο κυπριακός ελληνισμός, ότι το κυπριακό πρόβλημα, έχει να κάνει με την δύναμη, με την Ασφάλεια, με την Άμυνα. Οι έφεδροι από 18 μέχρι 60 ετών είναι 130 000. Αν είχαμε και γυναίκες, πια δύναμη θα μπορούσε να μας διώξει από τον τόπο μας, γνωρίζοντας ότι δεν έχουμε πουθενά αλλού να πάμε. Για πρώτη φορά οι Τούρκοι θα ένιωθαν ανασφάλεια. Για πρώτη φορά ίσως να είχαμε και πιθανότητες επιτυχίας στις διαπραγματεύσεις.”

Μπορείτε να ακούσετε την παρέμβαση του κ. Ρότσα στο 18:43: 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This