Φιλιππίνες | Ανακοίνωσαν την απόκτηση τριών αεροσκαφών C-130J-30 Super Hercules
Andreas Pogiatzi
Published on 20/10/2023 at 13:44

Την απόκτηση τριών μεταγωγικών αεροσκαφών C-130J-30 Super Hercules, από τη Lockheed Martin μέσω απευθείας εμπορικής πώλησης, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων. 

Πρόκειται για ένα αξιόπιστο αεροσκάφος που παρέχει υψηλά επιχειρησιακά αποτελέσματα και ικανότητες, ενώ μπορεί να επιχειρεί κάτω από αντίξοες καιρικές και γεωγραφικές συνθήκες. Και τα τρία αεροσκάφη προγραμματίζεται να παραδοθούν το 2026, στις Φιλιππίνες, αυξάνοντας κατακόρυφα τις δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας (PAF)

Οι Φιλιππίνες απέκτησαν αεροσκάφη C-130, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, και διαθέτουν επί του παρόντος έναν μικτό στόλο παλαιού τύπου C-130 για την υποστήριξη κρίσιμων ανθρωπιστικών και στρατιωτικών αποστολών, σε όλη την περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.

Η έκδοση του αεροσκάφους C-130J-30, αποτελεί την μεγαλύτερη, κατά 5 μέτρα, έκδοση C-130J. Η αυξημένη ισχύς, η εμβέλεια, η ενσωμάτωση διαφόρων συστημάτων, ο χώρος και η ικανότητες του Super Hercules θα βοηθήσουν τα πληρώματα της PAF στην εκπλήρωση πολύπλοκων και απαιτητικών αποστολών.

«Τα πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων έχουν αποδείξει εδώ και καιρό, τι μπορεί να κάνει το C-130: πηγαίνει παντού, σε οποιεσδήποτε συνθήκες, για να προσφέρει ελπίδα και βοήθεια εκεί που χρειάζεται περισσότερο», δήλωσε ο Rod McLean, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της διεύθυνσης Air Mobility της Lockheed Martin. 

Με το νέο στόλο C-130J, οι Φιλιππίνες αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου χειριστών Super Hercules και προσφέρουν στην αεροπορία τους, την πρόσβαση σε μια ισχυρή διεθνή κοινότητα υποστήριξης, μια ενεργή αλυσίδα εφοδιασμού και ένα καινοτόμο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκπαίδευση με άλλους χειριστές C-130J σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι σήμερα, 22 έθνη αποτελούν μέρος του παγκόσμιου στόλου C-130J. Η Lockheed Martin έχει παραδώσει σε αυτά τα κράτη περισσότερα από 525 C-130J Super Hercules σε 10 παραλλαγές.

Διαβάστε επίσης: Ιρλανδία | Παρέλαβε δύο αεροσκάφη ναυτικής επιτήρησης C295

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This