Ιρλανδία | Παρέλαβε δύο αεροσκάφη ναυτικής επιτήρησης C295
Andreas Pogiatzi
Published on 18/10/2023 at 13:32

Δύο αεροσκάφη ναυτικής επιτήρησης Airbus C295 παραδόθηκαν στο Ιρλανδικό Σώμα Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Casement, έξω από το Δουβλίνο. .

Το νέο αεροσκάφος θα αντικαταστήσει τα δύο υφιστάμενα αεροσκάφη CASA CN235-100 που αγοράστηκαν για το 1994 και είναι κυρίως εξοπλισμένα για θαλάσσια επιτήρηση, ιδιαίτερα για την προστασία της αλιείας.

Τα C295 θα παρέχουν επίσης στο ιρλανδικό Σώμα Αεροπορίας, μια σειρά υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της υλικοτεχνικής υποστήριξης. της μεταφοράς στρατευμάτων και εξοπλισμού, της ιατρικής εκκένωσης (MEDEVAC), της έρευνας και διάσωσης (SaR) αλλά και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

«Η αντικατάσταση των δύο CASA CN235 με δύο μεγαλύτερα πιο ικανά αεροσκάφη θα ενισχύσει τη θαλάσσια επιτήρηση και θα προσφέρει μεγαλύτερο βαθμό χρησιμότητας για εργασίες μεταφοράς φορτίου», δήλωσε ο Ιρλανδός Υπουργός Άμυνας, Micheál Martin.

Το συνολικό κόστος της σύμβασης τόσο για τα αεροσκάφη όσο και για τη σχετική εκπαίδευση, τον εξοπλισμό εδάφους και τα ανταλλακτικά ανέρχεται στα 230 εκατομμύρια ευρώ.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ιρλανδίας έκανε την ακόλουθη δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την παράδοση των αεροσκαφών:

“Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η άφιξη στο Casement Aerodrome, Baldonnel του 2ου από δύο Airbus C295 Maritime Patrol Aircraft. Συνολικό κόστος 230 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι εξοπλισμένα για θαλάσσια επιτήρηση, ιδιαίτερα για την προστασία της αλιείας.  

Διαβάστε επίσης: Αυστρία | Επιλέγει τα C-390 Millennium για την αντικατάσταση των Hercules C-130

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This