Αυστρία | Επιλέγει τα C-390 Millennium για την αντικατάσταση των Hercules C-130
Andreas Pogiatzi
Published on 21/09/2023 at 15:00

Το αυστριακό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του να επιλέξει το αεροσκάφος C-390 Millennium της βραζιλιάνικης Embraer ως το νέο μεταγωγικό αεροσκάφος της χώρας. 

Η υπουργός Άμυνας της Αυστρίας, Klaudia Tanner, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανέφερε ότι:

«Η Αυστρία στοχεύει να αγοράσει περίπου τέσσερα αεροσκάφη για 130 έως 150 εκατομμύρια ευρώ το καθένα και διαπραγματεύεται με την Ολλανδία για μια πιθανή κοινή παραγγελία».

Η αγορά του αεροσκάφους C-390 Millennium θα αντικαταστήσει τον στόλο των Hercules C-130 της Lockheed Martin, της Αυστριακής Αεροπορίας. Η παραγγελία για το αεροσκάφος C-390 Millennium λέγεται ότι θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Από την πλευρά της η Embraer, μέσω Δελτίου Τύπου, δήλωσε ότι:

“Η Embraer έχει την τιμή να επιλέγεται για να υποστηρίξει αυτή τη σημαντική Πολεμική Αεροπορία στην Ευρώπη. Η Αυστρία ενώνεται με τη Βραζιλία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία και την Ολλανδία ως μελλοντικός χρήστης της πλατφόρμας πολλαπλών αποστολών C-390 Millennium, ενός αεροσκάφους που επαναπροσδιορίζει γρήγορα τα πρότυπα τακτικής.

 Η Embraer είναι έτοιμη να υποστηρίξει το Αυστριακό Υπουργείο Άμυνας και την Πολεμική Αεροπορία προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτητικές απαιτήσεις της διαδικασίας απόκτησής του και είναι  έτοιμη να ενισχύσει περαιτέρω τη σχέση με αυτό το κράτος”.

Διαβάστε επίσης: Rapid Dragon | Εκτόξευση πυραύλου πλεύσης JASSM από αμερικανικό τακτικό μεταγωγικό αεροσκάφος MC-130 – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This