ΥΦΕΘΑ | Η εθελοντική στράτευση γυναικών θα αφορά δόκιμες αξιωματικούς με τεχνοκρατική και επιστημονική εξειδίκευση
Defence Redefined
Published on 21/03/2024 at 14:15

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά 90.1, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα της εθελοντικής στράτευσης γυναικών η οποία εντάσσεται νέο σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο ΥΦΕΘΑ ξεκαθάρισε πως η εθελοντική στράτευση γυναικών αφορά δόκιμες αξιωματικούς οι οποίες έχουν τεχνοκρατική και επιστημονική εξειδίκευση ανάλογα με τις ανάγκες του στρατεύματος.

Συγκεκριμένα, ο ΥΦΕΘΑ ανέφερε πως “υπάρχει μια σκέψη, την έχει εκφράσει ο κ. Υπουργός, όσον αφορά την εθελοντική στράτευση γυναικών, η οποία θα αφορά δόκιμες αξιωματικούς που πληρούν ορισμένα τυπικά κριτήρια, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Έχουμε διαπιστώσει ότι ένα από τα βασικά προβλήματα της στρατιωτικής θητείας είναι μη συστηματική αξιοποίηση της τεχνοκρατικής και επιστημονικής εξειδίκευσης των στρατευσίμων. Πάνω σε αυτό το ζήτημα μπορούν να γίνουν πολλά. Να εκμεταλλευτούμε το ανθρώπινο κεφάλαιο της πατρίδας μας και να αξιοποιήσουμε την εθελοντική στράτευση των γυναικών προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Πράγματι, πάρα πολλές γυναίκες, καθώς βεβαίως και άνδρες, έχουν τόσο μεγάλη επιστημοσύνη και για αυτό και σε μια πρώτη φάση μιλάμε κυρίως για δόκιμους αξιωματικούς, οι οποίοι, εθελοντικά, ανάλογα με το επιστημονικό τους υπόβαθρο, θα αξιοποιηθούν σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Είμαστε στη διαδικασία ανεύρεσης κινήτρων, έτσι ώστε κάποιος ή κάποια, που θέλει να υπηρετήσει σε μία εθελοντική βάση να μπορεί να έρθει στο στράτευμα. Οι λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή εξετάζονται από τα Επιτελεία και τις ανακοινώσεις θα τις κάνει ο κ. Υπουργός το επόμενο χρονικό διάστημα.”

Διαβάστε επίσης: Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων | Οι σπουδαστές σε χειμερινή εκπαίδευση και διαβίωση

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This