Υπουργείο Άμυνας | Σεμινάριο για την Ευρωπαϊκή Συνεργασία στους Εξοπλισμούς
Defence Redefined
Published on 07/11/2023 at 14:54

Η Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας (EDA) και το Υπουργείο Άμυνας της Αυστρίας, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας, διοργανώνουν το σεμινάριο για την Ευρωπαϊκή Συνεργασία στους Εξοπλισμούς, “European Armaments Co-Operation (EAC) Course”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, σκοπός του σεμιναρίου, το οποίο πραγματοποιείται στη Λάρνακα, από τις 6 έως τις 10 Νοεμβρίου 2023, είναι η ενίσχυση της κατανόησης και ευαισθητοποίησης των συμμετεχόντων αναφορικά με τις πρακτικές και τα ωφελήματα της κοινής προμήθειας εξοπλιστικών συστημάτων και ευρύτερα της κοινής ανάπτυξης αμυντικών δυνατοτήτων. 

Με τη συνεισφορά κορυφαίων ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων, θα αναλυθούν το θεσμικό πλαίσιο, τα εργαλεία και οι διαδικασίες που ήδη υφίστανται ή σχεδιάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποσκοπώντας στην κινητοποίηση των αρμόδιων για υποστήριξη περισσότερων και στενότερων συνεργασιών στον τομέα των εξοπλισμών.

Το σεμινάριο παρακολουθούν 29 στελέχη εθνικών ή διεθνών οργανισμών σχετικών με τον τομέα των εξοπλισμών από 12 κράτη (Κύπρο, Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβενία, Ελβετία και Σλοβακία). 

Στην τελετή έναρξης του σεμιναρίου, απηύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής Γενικών Προμηθειών και Ανάπτυξης Αμυντικών Δυνατοτήτων του Υπουργείου Άμυνας, Δρ. Παναγιώτης Χατζηπαυλής και η Πρέσβης της Αυστρίας στην Κύπρο Dorothea Auer, στην παρουσία πρέσβεων και διαπιστευμένων διπλωματών στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Την τελετή λήξης του σεμιναρίου θα χαιρετήσει εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας  Μιχάλη Γιωργάλλα, ο Διευθυντής του Επιτελείου Ταξίαρχος Χάρης Γεωργίου και η Πρέσβης της Αυστρίας στην Κύπρο Dorothea Auer. 

Την τελευταία ημέρα του σεμιναρίου, στους συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το σεμινάριο, θα απονεμηθούν πιστοποιητικά υπογεγραμμένα από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Josep Borrell.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί ότι ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΣΕΕΚ),κ. Τάσος Κουνούδης, παρουσίασε τα επιτεύγματα του Cyprus Defence Industry Cluster σε Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες στον τομέα της εξοπλιστικής συνεργασίας.

Διαβάστε επίσης: ΚΣΕΕΚ και Ινστιτούτο Κύπρου | Ημερίδα Δικτύωσης στον τομέα της Καινοτομίας – Συμμετοχή εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This