ΚΣΕΕΚ και Ινστιτούτο Κύπρου | Ημερίδα Δικτύωσης στον τομέα της Καινοτομίας – Συμμετοχή εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας
Defence Redefined
Published on 10/06/2023 at 17:42

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη Ημερίδα Δικτύωσης «Innovation Workshop and Speed Networking Event» στον τομέα της Καινοτομίας, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Κύπρου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Έρευνας και Καινοτομίας Κύπρου (ΚΣΕΕΚ – CARIE), και την υποστήριξη του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος «EUROCC2» Computation-based Science and Technology Research Center, του προγράμματος «EMME-CARE» EMME – CARE, και του ευρωπαϊκού δικτύου «DiGINN Hub».

Διαβάστε επίσης: BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | Εδραίωση της συνεργασίας των αμυντικών βιομηχανιών Ελλάδας και Κύπρου – Οι δύο πυλώνες του Ελληνισμού ενωμένοι

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Κύπρου την οποία κοινοποίησε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Εταιρειών Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΣΕΕΚ), η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Φίλιππου Χατζηζαχαρία. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση,  η ημερίδα είναι η πρώτη από τις πολλές ημερίδες που θα ακολουθήσουν μελλοντικά και αποτέλεσε μια πρώτη γνωριμία και δικτύωση του ερευνητικού/ακαδημαϊκού προσωπικού του Ινστιτούτου Κύπρου με κυπριακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, μέσα στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας γεφύρωσης του χάσματος που υπάρχει ανάμεσα στους τομείς έρευνας και βιομηχανίας της Κύπρου.

Η πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Κύπρου μέσα από αυτές τις ημερίδες εστιάζει στη δημιουργία συνεργειών για τη μεταφορά γνώσης, αλλά και την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα του οικοσυστήματος των εταιρειών που παράγουν προϊόντα και εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας στην Κύπρο. Παράλληλα, στόχος των ημερίδων είναι η ομαλή μετάβαση της Κύπρου στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάπτυξη της χώρας, και η μετατροπή της οικονομίας της Κύπρου σε οικονομία της γνώσης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν οι εταιρείες: ADDITESS – ADVANCED INTEGRATED TECHNOLOGY SOLUTIONS & SERVICES LTD, AmaDema – NanoWeld Advanced Materials Design and Manufacturing Ltd, AI Zerocaliber Ltd, Cellock CELLOCK LTD, CyRIC CYPRUS RESEARCH AND INNOVATION CENTER LTD, Ecliptic Defence and Space, Efevre Tech LTD, Elysee Irrigation Ltd, EMBIO Diagnostics, Lumoscribe LTD – It’s all about sensing, Novatex Solutions Ltd, SignalGeneriX, Malloc Limited, eBOS Technologies Ltd και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό (ΚΕΒΕ).

Σημειώνεται ότι από τις συμμετέχουσες εταιρείες μεγάλος αριθμός συμμετέχει και στο Defence Cluster του ΚΣΕΕΚ το οποίο το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά δραστήριο με συμμετοχή σε εκθέσεις, συνέδρια και λοιπές δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης: BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | Η αναδυόμενη Κυπριακή αμυντική βιομηχανία – Ευκαιρίες Χρηματοδότησης από την Ε.Ε.

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This