ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΑΜ | Συμφωνία για κοινές ασκήσεις και καταπολέμηση τρομοκρατίας με Ιορδανία και Ελλάδα
Defence Redefined
Published on 01/12/2021 at 16:15

Ολοκληρώθηκε η πρώτη τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία και αποτελεί κομβικό σημείο για την συνεργασία των τριών κρατών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Οι Υπουργοί Άμυνας των τριών κρατών συμφώνησαν όπως η επόμενη τριμερής συνάντηση τους να πραγματοποιηθεί στην Ιορδανία το 2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΜ, ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Στρατηγός Yousef Al-Hnaity, Αρχηγός των Διακλαδικών Δυνάμεων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας σημείωσαν ότι η τριμερής αμυντική συνεργασία βασίζεται στις αρχές της Κοινής Δήλωσης της Τρίτης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής της 28ης Ιουλίου 2021.

Οι Υπουργοί συμφώνησαν στη σύσταση Κοινής Επιτροπής για την προετοιμασία και τη διευθέτηση μελλοντικών συναντήσεων και την υπογραφή προγράμματος τριμερούς συνεργασίας, που θα περιλαμβάνει στρατιωτικές ασκήσεις και εκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ναυτικού και των Ειδικών Δυνάμεών τους. Επιπλέον, επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για περαιτέρω ενίσχυση των διεθνών και περιφερειακών προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης.

Πηγή: ΥΠΑΜ

Διαβάστε επίσης: Δυνατότητα δημιουργίας τριμερούς αμυντικού μηχανισμού συνεργασίας Κύπρου και Ιορδανίας – Φωτογραφίες

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This