Τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και ένας Αιγύπτιο αστυνομικός έπεσαν νεκροί από πυρά στα σύνορα των δύο χωρών
Defence Redefined
Published on 04/06/2023 at 13:03

Τρεις ισραηλινοί στρατιώτες και ένας αιγύπτιος αστυνομικός σκοτώθηκαν από σφαίρες κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του πως ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας που καταδίωκε λαθρεμπόρους ναρκωτικών, διέσχισε ένα σημείο ελέγχου ανάμεσα στις δύο χώρες. Σύμφωνα με την Αιγυπτιακή πλευρά, ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, η οποία προκάλεσε τρεις νεκρούς στην ισραηλινή πλευρά. Ο Αιγύπτιος σκοτώθηκε επίσης κατά τη σύγκρουση αυτή.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν στη συνέχεια πως σκοτώθηκαν τρία μέλη του στρατού σε ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε με έναν αιγύπτιο αστυνομικό, για τον οποίο πιστεύεται ότι ήταν αυτός που είχε πραγματοποιήσει την αρχική επίθεση. Στρατιώτες τον αναζήτησαν και τον σκότωσαν σε ανταλλαγή πυρών, πάντα σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών μετά την ανεύρεση των δύο νεκρών μελών του Ισραηλινού στρατού, οι ισραηλινοί στρατιώτες εντόπισαν τον επιτιθέμενο σε ισραηλινό έδαφος, ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους και κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, σκοτώθηκαν ο επιτιθέμενος καθώς και ένας ισραηλινός στρατιώτης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Από τους δύο στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά την αρχική επίθεση, ο ένας ήταν γυναίκα, η 19χρονη Λία Μπεν Νουν, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, καθώς η μονάδα του ισραηλινού στρατού που περιπολεί στα ισραηλινοαιγυπτιακά σύνορα είναι μικτή.

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε επίσης έρευνα για να διαπιστωθεί πώς ο Αιγύπτιος αστυνομικό κατάφερε να περάσει τον ύψους πολλών μέτρων φράκτη που υπάρχει κατά μήκος αυτών των συνόρων, διευκρίνισε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Προσθέτει πως εξακολουθούν να υπάρχουν σκοτεινά σημεία για τα δύο επεισόδια και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί αν και άλλοι επιτιθέμενοι κατάφεραν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος.

Διαβάστε επίσης: Το Ισραήλ πλήττει στόχους σε Λίβανο και Γάζα και δέχεται ρουκέτες από τη Συρία

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This