Τρεις αμερικανοί στρατιώτες νεκροί στην Ιορδανία μετά από επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος
Defence Redefined
Published on 29/01/2024 at 11:30

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Ιορδανία, ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον, με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να προειδοποιεί με αντίποινα τους δράστες και να δείχνει φιλοϊρανικές ομάδες ως υπεύθυνες.

Είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνονται στη Μέση Ανατολή μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα — ένα νέο στάδιο που εγείρει φόβους για κλιμάκωση των ήδη μεγάλων εντάσεων στην περιοχή, εν μέσω του ακήρυχτου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως όλοι όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή (Centcom) ανακοίνωσε ότι 25 στρατιώτες τραυματίστηκαν σε βάση, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. 

Ο εκπρόσωπος της ιορδανικής κυβέρνησης Μουχάναντ Μουμπαϊντίν δήλωσε ότι η επίθεση δεν έγινε στην Ιορδανία αλλά είχε” στόχο τη βάση του Αλ-Τανφ στη Συρία”, μια στρατηγικής σημασίας βάση του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών που βρίσκεται σε ερημική περιοχή κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας και του Ιράκ.

Στον λογαριασμό της στο Telegram, η “Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ”, ένα νεφέλωμα μαχητών προερχόμενων από φιλοϊρανικές ένοπλες ομάδες, ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το ξημέρωμα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον τριών βάσεων στο συριακό έδαφος, εκ των οποίων αυτές του Αλ-Τανφ και του Ρουκμπάν, που βρίσκονται πολύ κοντά.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ | Πέραν των 20 στρατιωτών σκοτώθηκαν από κατάρρευση κτιρίων – Πέραν των 25 χιλιάδων οι νεκροί Παλαιστίνιοι αναφέρει η Χαμάς

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This