Το ύστατο χαίρε στον κυβερνήτη του F-4E Phantom Ευστάθιο Τσιτλακίδη
Defence Redefined
Published on 03/02/2023 at 19:33

Στη γη της γενέτειράς του, στο ορεινό χωριό Γρανίτη, στο Νευροκόπι της Δράμας, αναπαύεται από το μεσημέρι ο κυβερνήτης του μοιραίου Phantom F4 Ευστάθιος Τσιτλακίδης, που έχασε τη ζωή του μαζί με τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα σκοτώθηκαν την περασμένη Δευτέρα, κατά τη συντριβή του αεροσκάφους τους, ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Ο άτυχος σμηναγός κηδεύτηκε με τιμές αντιπτεράρχου, που απέδωσε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατά τη μεταφορά της σορού του σμηναγού στην εκκλησία, συγκινητική ήταν η παρουσία του φίλου και συναδέλφου του, ο οποίος προπορευόταν της πομπής, κρατούσε το ξίφος και το πηλίκιο του και ήταν ο άνθρωπος που θα τον πάντρευε τον ερχόμενο Οκτώβριο, με τη σύντροφό του, η οποία προσήλθε συντετριμμένη στην τελετή.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία και συνόδευσαν τον άτυχο σμηναγό στην τελευταία του κατοικία, μαζί με τους οικείους του, τους συναδέλφους του και πλήθος κόσμου, που ανέβηκαν στο ορεινό χωριό για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ήρωά τους.

Ο αδελφός του στον επικήδειο που εκφώνησε στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με τρεμάμενη φωνή, είπε: «Ποτέ δεν υπήρξες ένας απλός άνθρωπος. Ήσουν ένας ήρωας. Τιμούμε την προσπάθεια κάποιου που κατάφερε το αδύνατο με κάθε κόστος. Μας έδειξες τον δρόμο εδώ, στο ακριτικό Νευροκόπι, απέδειξες ποια είναι τα ιδανικά και οι αξίες της πατρίδας μας. Έδειξες έμπρακτα τις έννοιες της φιλίας, της συντροφικότητας και της οικογένειας». Επικήδειο εκφώνησε κι ένας συνάδελφός του από τη Σχολή Ικάρων, ο οποίος -μεταξύ άλλων- τόνισε: «Είχες ακόμη πολλά να προσφέρεις στην Πολεμική Αεροπορία. Είσαι ο ήρωας μας. Δυστυχώς, έφυγες πολύ νωρίς». Λόγια παρηγοριάς προς την οικογένεια απηύθυνε και ο μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος, ο οποίος χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία μαζί με τον μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεο.

Διαβάστε επίσης: Ένοπλες Δυνάμεις | Τριήμερο πένθος για τη συντριβή του F-4E Phantom II

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This