Ένοπλες Δυνάμεις | Τριήμερο πένθος για τη συντριβή του F-4E Phantom II
Defence Redefined
Published on 30/01/2023 at 18:34

Τριήμερο στρατιωτικό πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, μετά το τραγικό γεγονός της πτώσης και συντριβής του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, το πρωί της Δευτέρας, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του o υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας και να αγνοείται ο κυβερνήτης, σμηναγός (Ι) Ευστάθιος Τσιτλακίδης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε: «Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα.

H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου υποσμηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασε τη ζωή του μετά την πτώση του μοιραίου F4 στον κυπαρισσιακό κόλπο το πρωί της Δευτέρας (30/01), εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός δηλώνει συγκλονισμένος από το τραγικό περιστατικό, τονίζοντας ότι “υπενθυμίζει σε όλους μας πόσο σκληρή και επικίνδυνη είναι η μάχη που δίνουν καθημερινά οι πιλότοι μας, για την προάσπιση των αιθέρων της πατρίδας μας”.

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τη ΠΑ η φωτογραφία του άτυχου συγκυβερνήτη του Α/Φ F-4 Phantom II της 338 Μοίρας, Υποσμηναγού (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας 29 ετών. Αθάνατος.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στη Σάμο – Δύο νεκροί από την πτώση του ελικοπτέρου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This