Το άγαλμα του John Cockerill στο επίκεντρο των διαδηλώσεων των αγροτών στις Βρυξέλλες
Defence Redefined
Published on 03/02/2024 at 14:01

Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι αγρότες έχουν προχωρήσει σε έντονες κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις λόγω των πολιτικών που προωθεί η ΕΕ οι οποίες δυσχεραίνουν τις συνθήκες αγροτικής παραγωγής εντός της Ευρώπης. Επίκεντρο των κινητοποιήσεων είναι οι Βρυξέλλες όπου και βρίσκονται οι θεσμοί της ΕΕ. 

Οι Βέλγοι αγρότες με τη στήριξη και αγροτών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν προσχωρήσει σε έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις. Το κύριο σημείο των διαμαρτυριών είναι η Πλατεία Λουξεμβούργου, η οποία βρίσκεται μπροστά από το ευρωκοινοβούλιο.

Στο κέντρο της πλατείας Λουξεμβούργου βρίσκεται το άγαλμα του γνωστού βιομηχάνου John Cockerill, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας αμυντικού υλικού. Στην κορυφή του αγάλματος βρίσκεται ο John Cokerill και στην βάση 4 φιγούρες, του μηχανικού Beaufort, του σιδηρουργού Lognoul, του ανθρακωρύχου Jacquemin και του σιδερά Lejeune. 

Όπως παρουσιάζουν και πολλές εικόνες των μέσων μαζικής ενημέρωσης, κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων, αφαιρέθηκε η φιγούρα του μηχανικού, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές το άγαλμα του John Cockerill.

©Flanders news

Ο John Cockerill γεννήθηκε το 1790 και πέθανε το 1840. Ήταν βιομήχανος αγγλικής καταγωγής που έγινε διακρίθηκε για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στο Βέλγιο. Ο πατέρας του, William Cockerill, ήταν κατασκευαστής μηχανών. Το 1807, σε ηλικία 17 ετών, μαζί με τον αδελφό του Charles James Cockerill ανέλαβαν τη διεύθυνση ενός εργοστασίου στη Λιέγη και το 1813, μετά τον θάνατο του πατέρα τους ανέλαβαν την διοίκηση της επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του John Cockerill, τα εργοστάσια του παρήγαγαν περιστρεφόμενες μηχανές και χάλυβα, ατμομηχανές, κινητήρες για πλοία, ενώ είχε επίσης εμπλοκή σε ανθρακωρυχεία, ορυχεία, εργοστάσια παραγωγής υφασμάτων, λινών και χαρτιού. 

Η εταιρεία John Cockerill η οποία δραστηριοποιείται από το 1817, έχει μεγάλη δραστηριότητα στον τομέα της μηχανολογίας μετάλλων και κινητήρων. Έχει ιδιαίτερη δραστηριότητα στον τομέα της στρατιωτικής βιομηχανίας. Σχεδιάζει, κατασκευάζει, ενσωματώνει και αναβαθμίζει οπλικά συστήματα για όλο το φάσμα των διαμετρημάτων 25 χιλ έως 120 χιλ. Μεταξύ άλλων η εταιρεία είναι γνωστή για τα πυροβόλα 90 χιλ και τους πυργίσκους για τεθωρακισμένα οχήματα.

Διαβάστε επίσης: COCKERILL 3105 | Ο ιδιαίτερος πύργος της Βελγικής εταιρείας για Leopard 1 στην έκθεση EUROSATORY 2022

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This