ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τουρκικό Drone κατερρίφθη στην περιοχή της Σύρτης
Defence Redefined
Published on 23/07/2020 at 12:33

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα συστήματα αεράμυνας του, κατέρριψαν ένα τουρκικό drone πάνω από τη στρατηγική πόλη της Σύρτης, σύμφωνα με το BulgarianMilitary.com το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Al-Masdar News.

Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας της Λιβύης, Μαχμούντ Αλ-Μαργάνι, δήλωσε ότι η Τουρκία «σήμερα το πρωί, πέταξε ένα drone από μια από τις βάσεις της στη Μισράτα προς την πόλη της Σύρτη για να στοχεύσει τις θέσεις του Λιβυκού Στρατού (LNA)».

Διαβάστε επίσης: Συμφωνία Μόσχας και Άγκυρας σε 4 σημεία για Λιβύη

Ο Αλ-Μαργάνι πρόσθεσε ότι «τα μέσα αεράμυνας εντόπισαν το αεροσκάφος πριν φτάσει σε οποιαδήποτε τοποθεσία κοντά στις θέσεις του LNA και καταρρίφθηκε κοντά στη δυτική ακτή της πόλης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μέτωπο που εκτείνεται από την Σύρτη στα ανατολικά, μέχρι την Μισράτα στα δυτικά, επικρατεί σχετική ηρεμία, μεταξύ του στρατού της Λιβύης (LNA) και των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Ωστόσο, αυτή η σύντομη περίοδος ηρεμίας δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ, καθώς και οι δύο δυνάμεις συγκεντρώνουν τα στρατεύματά τους κατά μήκος του δυτικού μετώπου της Σύρτης, εν αναμονή μιας μεγάλης μάχης κοντά στην ακτή.

Πηγή: ΑΜΝ, BulgarianMilitary.com

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This