Τουρκία | Πολύνεκρες επιδρομές σε Ιράκ και Συρία
Defence Redefined
Published on 25/12/2023 at 14:00

Η Τουρκία εξαπέλυσε το Σάββατο το βράδυ αεροπορικές επιδρομές εναντίον κουρδικών θέσεων στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ, μετά τον θάνατο δώδεκα μελών των ενόπλων δυνάμεών της μέσα σε δυο μέρες, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Οι δώδεκα στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε δυο χωριστές επιθέσεις εναντίον τουρκικών στρατιωτικών βάσεων προχθές Παρασκευή και χθες Σάββατο στο βόρειο Ιράκ, κατά τον απολογισμό του υπουργείου.

Σε ανακοινωθέν που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, το υπουργείο διευκρίνισε πως 29 στόχοι, συμπεριλαμβανομένων σπηλαίων, υπόγειων καταφυγίων, καταφυγίων, πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και αποθηκών, καταστράφηκαν στην επιχείρηση αυτή, που εξαπολύθηκε στις 22:00 ώρα Τουρκίας.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρθηκαν χθες βράδυ σε πλήγματα εναντίον δυο πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη βορειοανατολική Συρία, όχι μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία, χωρίς να κάνουν λόγο για θύματα.

Ο τουρκικός στρατός ανέφερε πως εξουδετερώθηκαν 13 μαχητές του PKK.

Διαβάστε επίσης: Η Κύπρος θα εκδώσει τον Κούρδο ακτιβιστή Κενάν Αγιάς στη Γερμανία – Η Τουρκία απαιτεί την έκδοση Κούρδων που θεωρεί τρομοκράτες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This