Τουρκία | Αμυντική συμφωνία με τη Σομαλία
Defence Redefined
Published on 23/02/2024 at 09:17

Στο πλαίσιο της τακτικής εβδομαδιαίας ενημέρωσης του Τύπου σχετικά με τις δραστηριότητες του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο αντιναύαρχος Ζεκί Ακτούρκ, εκπρόσωπος υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υπογραφή νέας συμφωνίας μεταξύ της χώρας και της Σομαλίας, επιβεβαίωσε το στρατιωτικό σκέλος αυτής, όσον αφορά την οργάνωση ενός εθνικού στρατού στη χώρα με τη συνδρομή της Τουρκίας και την προστασία των χωρικών υδάτων της.

Η συμφωνία-πλαίσιο για την Αμυντική και Οικονομική Συνεργασία που υπεγράφη κατά την επίσκεψη του Σομαλού υπουργού Άμυνας την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα έχει ως στόχο να αναπτύξει και να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητες που έχουν αναληφθεί  μέχρι σήμερα στο πλαίσιο των διμερών στρατιωτικών τους σχέσεων. 

Κατόπιν αιτήματος της Σομαλίας, Η Τουρκία θα παράσχει υποστήριξη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας. Έτσι, θα βοηθήσει τη Σομαλία να βελτιώσει την ικανότητα και τις δυνατότητές της στην καταπολέμηση παράνομων και παράτυπων δραστηριοτήτων στα χωρικά της ύδατα. Η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας αυτής βρίσκεται σε εξέλιξη. Εκτιμάται ότι η συμφωνία αυτή θα δώσει σημαντική ώθηση στις σχέσεις Τουρκίας-Σομαλίας.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία – Αλβανία | Ενίσχυση διμερών σχέσεων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This