Τελετή διαβεβαίωσης και απονομής ξιφών στους απόφοιτους των Παραγωγικών Σχολών
Defence Redefined
Published on 08/07/2022 at 11:37

Πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, η τελετή διαβεβαίωσης και απονομή ξιφών στους νέους αξιωματικούς, απόφοιτους των Παραγωγικών Σχολών της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Σχολή Ικάρων | Ονομασία Νέων Ανθυποσμηναγών – Φωτογραφίες

Ο Υπουργός Άμυνας στον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους νέους αξιωματικούς, τόνισε την ευθύνη που συνοδεύει την σταδιοδρομία του αξιωματικού, ενώ πρόσθεσε πως η υπεράσπιση της ελευθερίας της πατρίδας μας και η διασφάλιση της αξιοπρέπειας και της ευημερίας του λαού μας, αποτελεί μονόδρομο. Απέναντι σ΄ ένα ισχυρό εχθρό, πρόσθεσε, οφείλουμε να διαμηνύουμε ξεκάθαρα, προς πάσα κατεύθυνση ότι, είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την ιστορική μας συνέχεια και να υπερασπιστούμε τα ιερά χώματα της πατρίδας μας  «μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μας».

Διαβάστε επίσης: Σχολή Ναυτικών Δοκίμων | Ορκωμοσία νέων Σημαιοφόρων Τάξεως 2022

Ακολούθως, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης ώστε ο Κυπριακός Ελληνισμός να λειτουργεί σε περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας, ενώ πρόσθεσε πως φέτος έχει επιτευχθεί η διάθεση του υψηλότερου ποσού για αμυντικούς εξοπλισμούς των τελευταίων 20 χρόνων.

Διαβάστε επίσης: Ορκωμοσία νέων Αξιωματικών της ΣΣΑΣ – Και μία Κύπρια ανάμεσα στους απόφοιτους

Τέλος, κάλεσε τους νέους αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, να εργαστούν με τιμιότητα, υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και αξιοπρέπεια, όπως ακριβώς αρμόζει στους Έλληνες αξιωματικούς.

Διαβάστε επίσης: Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων | Τελετή Ορκωμοσίας Ανθυπολοχαγών Τάξης 2022

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This