ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΑΜΣ «ΔΙΑΣ – 2022» | Εντυπωσιακές εικόνες από τις μονάδες της 1ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού
Defence Redefined
Published on 30/01/2022 at 15:00

Το ΓΕΕΦ δημοσιοποίησε εντυπωσιακές φωτογραφίες από την ΤΑΜΣ «ΔΙΑΣ» η οποία αφορούσε Άμυνα Τακτικού Συγκροτήματος Μάχης επί Σημείου Στηρίγματος. Συγκεκριμένα, από 24 έως 28 Ιανουαρίου 2022, οι Μονάδες της 1ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, οργάνωσαν και εκτέλεσαν διαφόρων τύπων βολές και ολοκλήρωσαν την επιχειρησιακή εκπαίδευση με τη διεξαγωγή Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την επωνυμία «ΔΙΑΣ».

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε αμυντικές επιχειρήσεις και ειδικότερα στην επάνδρωση σημείου στηρίγματος και στην επίδειξη ισχύος από ομάδα μάχης Τακτικού Συγκροτήματος η οποία αμύνεται επί σημείου στηρίγματος, με την χρησιμοποίηση των διατιθέμενων όπλων υποστηρίξεως. 

Την τελική φάση της ΤΑΜΣ «ΔΙΑΣ», η οποία διεξάχθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2022, στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού, παρακολούθησαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου και η Ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, διαπιστώνοντας το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας της Ταξιαρχίας.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: T-80U | Εντυπωσιακές εικόνες από τις βολές των αρμάτων της Ε.Φ – Φωτογραφίες

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This