«ΤΑΛΩΣ 2022» | Η αεράμυνα της Ε.Φ σε άσκηση με τα Γαλλικά Rafale – Φωτογραφίες και VIDEO
Defence Redefined
Published on 15/02/2022 at 11:57

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση αεράμυνας  «ΤΑΛΩΣ 2022» με τη συμμετοχή δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς και των Γαλλικών Ένοπλων Δυνάμεων.  

Σύμφωνα με το ΥΠΑΜ, η άσκηση πραγματοποιήθηκε με ευκαιρία της παρουσίας του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle , του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι δραστηριότητες της άσκησης αεράμυνας «ΤΑΛΩΣ» εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Γαλλίας και πραγματοποιούνται σε τμήμα του χερσαίου και εναέριου χώρου της ελεύθερης επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Σκοπός της άσκησης, ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού αεράμυνας της ΕΦ στις τακτικές ανάπτυξης αεροπορικών δυνάμεων, η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του επιπέδου τυποποίησης κατά την σχεδίαση και διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της άσκησης ενεργοποιήθηκε το σύστημα αεράμυνας καθώς και το σύστημα αυτοπροστασίας των εγκαταστάσεων της ΕΦ και αξιολογήθηκε η απόδοση του σε ρεαλιστικές συνθήκες αντιμετωπίζοντας σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη. Επιπλέον, το προσωπικό εξασκήθηκε στις διαδικασίες τακτικού ελέγχου των όπλων και στη διαβίβαση πληροφοριών καθώς και στις διαδικασίες αεράμυνας του Κέντρου Αεροπορικού Ελέγχου.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΦ, η άσκηση, η οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Γαλλίας, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό της ΕΦ να συνεκπαιδευτεί με Μονάδες των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα και την ανάπτυξη σχέσεων στον τομέα της αεροπορικής συνεργασίας. Παράλληλα, η συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στο ευρύ πλέγμα διεθνών συνεργασιών με αντίστοιχες δυνάμεις φίλιων και συμμαχικών χωρών, συμβάλλει στην διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή.

Πηγή: ΥΠΑΜ, ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Επιχείρηση «CLEMENCEAU 22» | Η Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ επιχειρεί με το αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE στη Μεσόγειο

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This