Σ.Ι.Μ.Α | Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στην εκδήλωση – Φωτογραφίες & Video
Andreas Pogiatzi
Published on 16/06/2023 at 19:00

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/06, μπροστά σε πλήθος κόσμου, η εκδήλωση του συνδέσμου, Σελίδες Ιστορικής Μνήμης & Αναπαράστασης (Σ.Ι.Μ.Α), στην αίθουσα εκδηλώσεων Μελίνα Μερκούρη, με θέμα Καιμακλι και ευρύτερη περιοχή το 1974.

Η εκδήλωση διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, ενώ από τους ομιλητές ακούστηκαν ιστορικές πτυχές του αγώνα και της ηρωικής αντίστασης των μαχητών του 3ου Λόχου του Τάγματος 211, που στάθηκαν απέναντι στις ορδές των Τούρκων εισβολέων, δίνοντας ακόμη και την ζωή τους, για να μην πέσει η πρωτεύουσα στα χέρια του Αττίλα. 

Κατά την ομιλία του ο Λοχαγός του 3ου Λόχου του 211, Αντιστράτηγος ε.α Χαράλαμπος Λόττας, περιέγραψε τον τομέα ευθύνης του Λόχου του και παρουσίασε τον χάρτη των φυλακίων που απέκρουσαν τις τουρκικές επιθέσεις. 

Ο κ. Λόττας, περιέγραψε επίσης το κλίμα που επικρατούσε εκείνες τις ημέρες, καθώς και τον τραυματισμό του ιδίου και ορισμένων στρατιωτών του, αλλά και την συνάντηση που είχε με τον Αντιστράτηγο Τάσο Μάρκου. 

Στη συνέχεια, ανέβηκαν στο βήμα και άλλοι μαχητές του 211, οι οποίοι περιέγραψαν τις δικές τους εμπειρίες από τις ημέρες του μαύρου Ιούλη του 1974. 

Στο σημείο της εκδήλωσης, διαμορφώθηκε χώρος παρουσίασης μοντέλων των ιστορικών μαχών του 1974, για τους λάτρεις του μοντελισμού. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κλήρωση δώρου.

Διαβάστε επίσης: Ο Κύπριος αερομοντελιστής Νίκος Άστρας με το F-16 “Ζεύς” στην “DЯ” – Φωτογραφίες & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This