Συρία | Μετά την επίθεση κατά των Κούρδων, οι μισθοφόροι της Άγκυρας, ετοιμάζουν επίθεση κατά του SAA
Defence Redefined
Published on 18/07/2022 at 16:18

Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα, η τρομοκρατική οργάνωση Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), η οποία αποτελεί την ηγεμονική οργάνωση στην κατεχόμενη από την Τουρκία, επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, σχεδιάζει μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA).

Όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής προπαγανδιστής της HTS, al-Omar, στις 15 Ιουλίου, η οργάνωση και οι σύμμαχοί της θα μπορούσαν να εξαπολύσουν την επίθεσή τους, όταν η Τουρκία ξεκινήσει την νέα στρατιωτική της επιχείρηση κατά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων στη βόρεια περιοχή της Συρίας.

Η επιχείρηση του τουρκικού στρατού και του Εθνικού Στρατού της Συρίας στο Τελ Ριφάατ, στη Μανμπίτζ και στα περίχωρά τους στην ύπαιθρο του Χαλεπίου πλησιάζει, και σύμφωνα με την εξέλιξη της μάχης, η στρατιωτική επιχείρηση δεν θα σταματήσει στο Τελ Ριφάατ, στη Μανμπίτζ και στα περίχωρα τους, αλλά θα συνεχιστεί προς τη Ράκα και την υπαιθρο της, και από την άλλη πλευρά, είναι πιθανό να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση από την Αίθουσα Στρατιωτικών Επιχειρήσεων “Al-Fateh Al-Mubeen” στην ύπαιθρο της Ιντλίμπ και του Χαλεπίου”, σύμφωνα με την ανάρτηση του στο Telegram. 

Όλες οι φατρίες στην ευρύτερη Ιντλίμπ συντονίζουν τις αμυντικές και επιθετικές τους επιχειρήσεις μέσω της αίθουσας επιχειρήσεων al-Fateh al-Mubeen, της οποίας ηγείται το HTS.

Οι πληροφορίες του Al-Omar επιβεβαιώνουν πρόσφατες αναφορές που μιλούσαν για επίθεση σχεδόν υποστηριζόμενη από την Τουρκία από το HTS και τους συμμάχους του σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση στην επαρχία του δυτικού Χαλεπίου και στη νότια ύπαιθρο της Ιντλίμπ.

Οποιαδήποτε επίθεση στην Ιντλίμπ, θα διευκολύνει την Τουρκία να κινηθεί εναντίον των SDF στη βόρεια Συρία. Μια τέτοια επίθεση θα αποσπάσει την προσοχή του SAA και των συμμάχων του και θα τους εμποδίσει να παρέχουν οποιαδήποτε ουσιαστική υποστήριξη στους Κούρδους.

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο SAA, με την υποστήριξη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, είναι σε θέση να αποκρούσει οποιαδήποτε επίθεση από την HTS και τους συμμάχους της. Μάλιστα αρκετοί παρατηρητές, φίλα προσκείμενοι στο καθεστώς Άσαντ, υποστηρίζουν ότι, ο SAA θα μπορούσε ακόμη και να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να επαναλάβει την προέλασή του στην Ιντλίμπ. Αυτό θα σήμαινε το τέλος της ρωσοτουρκικής συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, η οποία μεσολάβησε στις 5 Μαρτίου του 2020.

Διαβάστε επίσης: Συρία | Τουρκικό στρατόπεδο σε απόσταση αναπνοής από τις Συριακές και Ρωσικές Δυνάμεις

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This