Συρία | Τουρκικό στρατόπεδο σε απόσταση αναπνοής από τις Συριακές και Ρωσικές Δυνάμεις
Defence Redefined
Published on 08/07/2022 at 15:30

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) σε σημερινό του δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την διαδικασία για την δημιουργία ακόμη μιας στρατιωτικής θέσης στη βορειοδυτική Συρία στην επαρχία Ιντλίμπ. 

Σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο, η νέα θέση κατασκευάζεται κοντά στο Khirbat al-Naqus, μια από τις μεγάλες πόλεις των πεδιάδων al-Ghab στη βορειοδυτική ύπαιθρο της Χάμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικές μονάδες μηχανικού, κατασκευάζουν φράγματα, εγκαθιστούν προκατασκευασμένες οχυρώσεις και σκάβουν σήραγγες στη περιοχή.

 Η νέα τουρκική θέση βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από στρατόπεδο στην πόλη Τζουρίν, που ελέγχεται από την κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ, εκεί όπου εδρεύει η επίλεκτη 25η Μεραρχία Ειδικών Δυνάμεων του Συριακού Αραβικού Στρατού, επίσης γνωστή ως “Tiger Force”, όπως και o ρωσικός στρατός. 

Η σημασία της νέας θέσης προέρχεται από τη γειτνίασή της με τις δυνάμεις του καθεστώτος και του ρωσικού στρατοπέδου στο Qal’at Mirza, βορειοδυτικά του Jurin”, ανέφερε η SOHR στην έκθεσή της.

Αυτή ήταν η δεύτερη θέση που δημιουργείται από τον τουρκικό στρατό στην Ιντλίμπ φέτος. Η πρώτη θέση δημιουργήθηκε μέσα στην πόλη Αφές στη νότια ύπαιθρο της Ιντλίμπ, τον Ιανουάριο. Η δεύτερη θέση χτίστηκε τον Ιούνιο κοντά στην πόλη Μιντίγια που βρίσκεται επίσης στη νότια ύπαιθρο της επαρχίας.

Ο τουρκικός στρατός διατηρεί περισσότερες από 60 θέσεις στην επαρχία Ιντλίμπ. Ωστόσο, δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια για την εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή, η οποία μεσολάβησε πριν από δύο χρόνια.

Η πρόσφατη επέκταση του τουρκικού στρατού προφανώς έχει σκοπό να αποτρέψει τη Δαμασκό και τους συμμάχους της. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτή τη στιγμή, καθώς η Τουρκία επιθυμεί να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία.

Διαβάστε επίσης: Κοινό κάλεσμα Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν για “ηρεμία” στη Συρία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This