Συρία | Η Τουρκία ενισχύει βάσεις και μισθοφόρους – Επιθέσεις με drones και τραυματισμοί πολιτών
Defence Redefined
Published on 09/06/2022 at 16:01

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας SANA, οι Τουρκικές κατοχικές δυνάμεις όπως αναφέρονται, στέλνουν ενισχύσεις στις βάσεις τους και σε μισθοφορικές δυνάμεις που στηρίζονται από την Τουρκία.

Όπως αναφέρεται, στις 8 Ιουνίου μια αυτοκινητοπομπή με 15 οχήματα πέρασαν από την Τουρκία στη Συρία στην περιοχή Tal Abyad, βόρεια της Ράκα και κατευθύνθηκε προς τα σημεία ανάπτυξης των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και των τρομοκρατικών οργανώσεων που υποστηρίζουν. Επιπλέον, στις 2 του μήνα οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής έφεραν στρατιωτική ενίσχυση για να υποστηρίξουν τις τρομοκρατικές ομάδες τους στην περιοχή της πόλης Ταλ Αμπιάντ.

Στις 9 Ιουνίου, ένας πολίτης τραυματίστηκε και υλικές ζημιές προκλήθηκαν από πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη συνοικία Maysaloon στην πόλη Qamishli, στη βόρεια επαρχία Hasaka.

Οι ενέργειες αυτές αποδίδονται από τη Συρία ως προετοιμασία για εκπλήρωση των σχεδίων του καθεστώτος Ερντογάν για τη δημιουργία αυτού που αποκαλεί «ζώνη ασφαλείας» εντός του συριακού εδάφους, σε βάθος 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Από τον προηγούμενο μήνα ο πρόεδρος της Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απείλησε για νέα στρατιωτική επέμβαση στη Συρία για εξάρθρωση θέσεων των Κούρδων του YPG, ενώ παράλληλα έχει αρχίσει αντι-αντάρτικες επιχειρήσεις κατά των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ.

Έντονες ανησυχίες για τις τουρκικές προθέσεις στη Συρία εξέφρασαν οι ΗΠΑ. Η υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για τη Μέση Ανατολή, Μπάρμπαρα Λιφ, εξέφρασε κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ακρόασης τη βαθιά ανησυχία της κυβέρνησής για τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά των Κούρδων μαχητών στη Συρία.

«Αυξήσαμε τις διπλωματικές μας επαφές για να προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε», είπε. «Κάνουμε αδιάκοπες προσπάθειες για να πείσουμε την τουρκική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτή την απερίσκεπτη περιπέτεια», συμπλήρωσε. Ερωτηθείσα εάν η Άγκυρα θα εγκαταλείψει αυτά τα σχέδιά της λόγω των αμερικανικών προσπαθειών, η αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε: «Θα είμαι πολύ ειλικρινής, δεν μπορώ να σας δώσω αυτή τη διαβεβαίωση».

*Φωτογραφία αρχείου

Με πληροφορίες από: SANA, ΑΠΕ ΜΠΕ, Defence Redefined

Διαβάστε επίσης: Συρία | Η Τουρκία πλήττει κατοικημένες περιοχές

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This