Συνεκπαίδευση βατραχανθρώπων Κύπρου και ΗΠΑ – Δημιουργία ελικοδρομίου και άφιξη του Arleigh Burke
Defence Redefined
Published on 25/01/2024 at 18:30

Η Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ) της Εθνικής Φρουράς συνεκπαιδεύτηκε μαζί με δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, στα πλαίσια της ΤΑΜΣ “ΠΡΩΤΕΑΣ – 3”. Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο οποίος συνεχάρη τα στελέχη που συμμετείχαν στην άσκηση, μαζί με τον Υπουργό Άμυνας και την πρέσβειρα των ΗΠΑ, αναφέρει σε ανάρτηση του πως η εν λόγω άσκηση αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και συναντίληψης, ενισχύει την διαλειτουργικότητα και προάγει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ανάρτηση της η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Julie Fisher, επιθεώρησε μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΦ και τον Υπουργό Άμυνας, τα έργα στην περιοχή του Μαρί για τη δημιουργία ελικοδρομίου, το οποίο εντάσσεται σε κοινό έργο συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Κύπρου, ώστε να ενισχύσει τις κοινές δυνατότητες για αντιμετώπιση κρίσεων στην περιοχή.

Επιπλέον, στις 25 Ιανουαρίου έφτασε στην Κύπρο και το αμερικανικό αντιτορπιλικό Arleigh Burke. Η πρέσβειρα των ΗΠΑ, αναφέρει σε ανάρτηση της για την άφιξη του USS Arleigh Burke στην Κύπρο, πως συμβολίζει την διαρκή δέσμευση των ΗΠΑ για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας, την ασφάλεια στη θάλασσα και τη συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία για τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Έχει προηγηθεί την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου η υπογραφή του Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας για το έτος 2024, μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΦ | Υπογραφή Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας με Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This