ΓΕΕΦ | Υπογραφή Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας με Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Defence Redefined
Published on 24/01/2024 at 11:29

Την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024, υπογράφηκε στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας για το έτος 2024, μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ). 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), το Πρόγραμμα υπέγραψαν από πλευράς Εθνικής Φρουράς, ο Διευθυντής Δ΄ κλάδου του ΓΕΕΦ, Συνταγματάρχης Αλκιβιάδης Αλκιβιάδη και από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ο Ακόλουθος Άμυνας, Συνταγματάρχης Kenneth C. Evans.  

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει αριθμό δράσεων, μεταξύ των οποίων διεξαγωγή ασκήσεων και εκπαιδεύσεων, τόσο στην Κύπρο όσο και στις ΗΠΑ, σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων, παροχής Α΄ Βοηθειών Πεδίου Μάχης, ναυτικής συνεργασίας και έρευνας – διάσωσης. Προβλέπει επίσης συμμετοχή Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς σε εξειδικευμένα σχολεία και σεμινάρια στις ΗΠΑ.  

Η υπογραφή του Προγράμματος κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό της Εθνικής Φρουράς να συνεκπαιδευτεί με Μονάδες των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, προάγοντας με αυτό τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, στοιχεία απαραίτητα για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων. 

Εκφράζει επίσης τη δέσμευση και βούληση για αναβάθμιση της περιφερειακής και ευρύτερης διεθνούς πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας, με σκοπό την προαγωγή της ασφάλειας, καθότι έχει αναγνωριστεί ότι οι σύγχρονες προκλήσεις και απειλές είναι κοινές και διασυνοριακές και ως εκ τούτου η αντιμετώπιση τους προϋποθέτει πολυμερή και πολύπλευρη δράση.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Ανασκόπηση για το 2023 – Φωτογραφίες & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This