Συνάντηση Δένδια με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας – Πρόσκληση για συμμετοχή στο οικοσύστημα ελληνικών βιομηχανιών
Defence Redefined
Published on 12/11/2023 at 18:00

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκηπα Khalid bin Salman, στο Ριάντ

Ο Έλληνας Υπουργός δήλωσε πως συζήτησε τον Σαουδάραβα ομόλογό του, τον Πρίγκηπα Khalid bin Salman, κατ’ αρχάς για την παράταση της ελληνικής παρουσίας στο Βασίλειο.

Η Ελλάδα, με μία συστοιχία πυραύλων “Patriot”, συμμετέχει στην αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας, και πρόσθεσε ο Υπουργός πως προσφέρει και στην ευρύτερη ενεργειακή ασφάλεια, γιατί προστατεύει τις πετρελαιοπαραγωγικές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας που είναι σημαντικές και για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας.

Επιπλέον, συζήτησαν για την ευρύτερη αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, για τις κοινές ασκήσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεω, ενώ ο Έλληνας Υπουργός προσκάλεσε τη Σαουδική Αραβία να συμμετάσχει στο νέο οικοσύστημα καινοτομίας και αμυντικών βιομηχανιών και επιχειρήσεων που οργανώνεται στην Ελλάδα. Ανέφερε πως υπάρχει πολύ μεγάλο έδαφος περαιτέρω σύσφιξης των διμερών σχέσεων.

Στο τέλος, συζητήθηκε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και η ανάγκη της κατά το δυνατόν γρηγορότερης εξομάλυνσης της κατάστασης.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Υπογραφή “Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας” για το Έτος 2024

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This