Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων | 6η καλύτερη στρατιωτική σχολή στον κόσμο
Defence Redefined
Published on 16/03/2024 at 17:14

Μια σπουδαία διάκριση για τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ήρθε από την εξειδικευμένη ιστοσελίδα στα εκπαιδευτικά θέματα startskool.com, καθώς συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο.

Η Σχολή Ευελπίδων καταλαμβάνει την έκτη θέση της κατάταξης στη σχετική λίστα. Στην πρώτη θέση είναι η Αμερικανική Στρατιωτική Ακαδημία, στη δεύτερη η ακαδημία Saint-Cyr, στην τρίτη η National Defense Academy, στην τέταρτη η Royal Air Force Academy και στην πέμπτη η Στρατιωτική Ακαδημία της Νοτίου Αφρικής.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά, με την Ευελπίδων στην έκτη θέση, η Royal Military Academy Sandhurst, η Στρατιωτική Ακαδημία της Κίνας, η Στρατιωτική Ακαδημία της Κορέας και η Στρατιωτική Ακαδημία της Αιγύπτου.

Περιγράφοντας την Ευελπίδων, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη Βάρη, Αττικής και αποτελεί το αρχαιότερο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η ακαδημία στοχεύει στο να διαμορφώσει, καλλιεργήσει και εκπαιδεύσει δόκιμους σε εξαιρετικούς στρατιώτες και ηγέτες μέσω θεωρητική και πρακτική εξάσκησης, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Η Ευελπίδων προσφέρει ακαδημαϊκή μόρφωση και στρατιωτική εκπαίδευση, συνεχίζει το δημοσίευμα, και επισημαίνει ότι στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση περιλαμβάνονται μαθήματα χημείας, μαθηματικών, φυσικής και ξένων γλωσσών, ενώ η στρατιωτική εκπαίδευση των δοκίμων περιλαμβάνει Τακτικές, χειρισμό όπλων και εντατική γυμναστική.

Η Σχολή προσφέρει, επίσης, θερινά προγράμματα και διεθνή σεμινάρια σε διαφορά θέματα, καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη Δένδια στη Λιθουανία – Συμμετοχή στο Ελληνικό Οικοσύστημα Αμυντικής Καινοτομίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This