Στρατιωτική Παρέλαση 1ης Οκτωβρίου – «Η Κύπρος δεν κείται μακράν»
Defence Redefined
Published on 01/10/2023 at 13:35

Πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία για τον εορτασμό της 63ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην παρέλαση συμμετείχαν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και εναέρια τμήματα της Εθνικής Φρουράς, η ΕΛΔΥΚ, τμήματα της Αστυνομίας Κύπρου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας καθώς βετεράνοι πολεμιστές του 1974.

Την παρέλαση παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μαζί με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, τον Υπουργό Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στη βούληση για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, στο ρόλο του ΟΗΕ και της ΕΕ. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στις δηλώσεις του τόνισε πως «για την Ελλάδα των Bellhara, των Rafale και των Viper η Κύπρος δεν κείται μακράν». Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα, όπου μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και Αρχηγό ΓΕΕΦ συζήτησαν τρλοπους περαιτέρω  ενίσχυσης  της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου καθώς και για περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Νωρίτερα επισκέφθηκε και κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Διαβάστε επίσης: Ήταν 1η Απριλίου της ΕΟΚΑ η αρχή…

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This