Στο νερό ο “ΚΙΜΩΝ” – Φωτογραφίες από τη δοκιμαστική καθέλκυση της ελληνικής Belharra
Andreas Pogiatzi
Published on 29/09/2023 at 12:23

Στην “τεχνική” καθέλκυση της της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra (FDI HN) με την ονομασία «Κίμων – F 601», προχώρησε η γαλλική εταιρεία Naval Group, ενώ η επίσημη τελετή καθέλκυσης θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

©Naval News.

Σύμφωνα με το Naval News, το οποίο δημοσίευσε φωτογραφίες με την ελληνική Belharra λίγο πριν βγει από το dry dock και γίνει η καθέλκυσή της, οι νέες φρεγάτες FDI αναμένεται να παραδοθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας από το 2025 για τις δύο πρώτες μονάδες επιφανείας «ΚΙΜΩΝ» και «ΝΕΑΡΧΟΣ» και το 2026 για την τρίτη φρεγάτα «ΦΟΡΜΙΩΝ».

Επιπλέον, έχει ήδη μεταφερθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των ναυπηγείων στη Λοριάν και έχει ξεκινήσει τις δοκιμές, ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), το κρίσιμο κέντρο δεδομένων της νέας ελληνικής ψηφιακής φρεγάτας “ΚΙΜΩΝ”, ένα στοιχείο ζωτικής σημασίας για την επιχειρησιακή ανάπτυξη και λειτουργία του πλοίου.

©Naval News.

Οι φρεγάτες FDI HN κλάσης «ΚΙΜΩΝ» ανήκουν στην επόμενη γενιά «ψηφιακών» φρεγατών, και εξοπλίζονται με το κορυφαίο ραντάρ SeaFire. Το τελευταίο συνδυάζεται με τους υπερσύγχρονους αντιαεροπορικούς πυραύλους ASTER 30, στην πλέον τελευταία τους έκδοση. Ο συνδυασμός SeaFire/ASTER 30 θα προσφέρει αεράμυνα περιοχής και αντιβαλλιστικές ικανότητες. στις Μονάδες του Στόλου, σε αποστάσεις που υπερβαίνουν τα 100 χιλιόμετρα.

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο θα αποκτήσει καινούργια φρεγάτα μετά από 25 χρόνια θα μπορεί να αναπτύσσει μονάδες επιφανείας με τη δυνατότητα κατάρριψης εναέριων στόχων σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, ενώ θα μπορούν να προσφέρουν και προστασία απέναντι σε βαλλιστικούς πυραύλους.

©Naval News.

Οι φρεγάτες FDI θα διαθέτουν προηγμένο πυροβόλο των 76 χιλιοστών, σύστημα RAM με δυνατότητα εκτόξευσης 21 βλημάτων και εκτοξευτές πυραύλων επιφανείας – επιφανείας τύπου Exocet MM40 Block 3c. Τέλος, ο λειτουργικός εξοπλισμός των πλοίων συμπληρώνεται από υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία ολοκληρώνονται πάνω στο κορυφαίο παγκοσμίως γαλλικό Κέντρο Πληροφοριών Μάχης SETIS.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες: Naval News

Διαβάστε επίσης: DEFEA 2023 | Η παρουσία της Naval Group με FDI και Gowind – VIDEO και Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This