Σκηνές “Φαρ Ουέστ” στη Λεμεσό | Γκαγκστερική ληστεία
Defence Redefined
Published on 29/02/2024 at 16:19

Θύματα “κινηματογραφικής” ληστείας έπεσαν χθες το βράδυ της Τετάρτης στη Λεμεσό της Κύπρου οι θαμώνες ενός εστιατορίου, που είχαν προσκληθεί σε πάρτι, όταν τέσσερις άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν στο μαγαζί, τους απείλησαν με όπλα, τους έδεσαν και απέσπασαν λεία χιλιάδων ευρώ. 

Ειδικότερα, το περιστατικό, που θυμίζει σκηνές “Φαρ Ουέστ”, σημειώθηκε γύρω στις 21:30 και ενώ 30 πρόσωπα διασκέδαζαν σε χώρο στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου του Αλάμανου, μπούκαραν μέσα 4 άτομα με κουκούλες, ενώ έφεραν πιστόλι και κοντόκαννα όπλα.

Ακολούθως φέρεται να ανάγκασαν τους παρευρισκόμενους να ξαπλώσουν στο έδαφος, τους έδεσαν τα χέρια με καλώδια και πυροβόλησαν στον αέρα μερικές φορές, προσπαθώντας να τους τρομοκρατήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές άρπαξαν από τους καλεσμένους του πάρτυ κινητά, ρολόγια, κλειδιά αυτοκινήτων και πορτοφόλια, ύψους περίπου 20.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. Όσοι από τους θαμώνες προέβαλαν αντίσταση, δέχθηκαν επίθεση από τους δράστες, με αποτέλεσμα δύο άτομα να τραυματιστούν. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Το πρωί, μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας και του ΤΑΕ Λεμεσού πραγματοποίησαν επιστημονικές εξετάσεις και επιτόπιες έρευνες, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η ανεύρεση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης.

Από τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις που εξασφάλισαν μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού φέρεται ότι οι δράστες είναι Ρώσοι. 

Την υπόθεση ερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού αξιολογώντας μαρτυρίες και τεκμήρια, ενώ δίνονται οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές στην ανακριτική ομάδα, που συστάθηκε από αξιωματικό και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, με στόχο και σκοπό την εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Διαβάστε επίσης: Γεωργία | Εντοπισμός εκρηκτικών από την Οδησσό προς την Μόσχα για επίθεση

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This