Σε διεθνή συνάντηση στη Μαδρίτη αντιπροσωπείες των Συνδέσμων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών
Andreas Pogiatzi
Published on 31/10/2023 at 14:38

Αντιπροσωπείες των Συνδέσμων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ & ΣΥΚΣ), συμμετείχαν στην 128η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών Συνδέσμων και Συντεχνιών (Euromil), που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, της Ισπανίας, στις 26-27 Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Συνδέσμων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού, κατά την πρώτη μέρα των εργασιών, έγινε συζήτηση για το δόγμα του ένστολου πολίτη και την εφαρμογή του, στην Ισπανία.

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών, μεταξύ άλλων, έγινε παρουσίαση για το ρόλο των γυναικών, στην ειρήνη και ασφάλεια. Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρουσίαση των εθνικών αναφορών, των συνδέσμων μελών του Euromil, καθώς και περιφερειακές συναντήσεις και συζητήσεις, σε ομάδες εργασίας.

Πρώτιστο θέμα, για τους Συνδέσμους Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, καταγράφηκε η συνέχιση της παραμονής κατοχής του 37% του εδάφους, της Κυπριακής Δημοκρατίας και η παρουσία τουρκικών δυνάμεων, με επιθετική διάταξη.

Στις ομάδες εργασίας που συμμετείχαν στη συνέχεια, οι ΣΑΚΣ και ΣΥΚΣ, εστιάστηκαν στις κοινές απειλές και προκλήσεις, που καλούνται, οι ένοπλες δυνάμεις των χωρών του νότου, να αντιμετωπίσουν, όπως η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας και της μεταναστευτικής κρίσης, απειλές που διαφαίνονται, πιο έντονα, με τα εν εξέλιξη γεγονότα, στην Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΣΑΚΣ για προαγωγές Αξιωματικών | “Ευκαιρία για έγκαιρο προγραμματισμό μεταθέσεων”

 

Διαβάστε επίσης: ΣΑΚΣ για προαγωγές Αξιωματικών | “Ευκαιρία για έγκαιρο προγραμματισμό μεταθέσεων”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This