ΣΕΚΠΥ | Ετήσια εκδήλωση και Κοπή Πίτας για το 2024 – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 01/02/2024 at 18:23

Μέσα σε μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα με ομιλίες, συζητήσεις, χαμόγελα, και πλήθος εκλεκτών καλεσμένων έλαβε χώρα χθες το απόγευμα η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) στην αίθουσα “Τερψιθέα” της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Κατόπιν της προσέλευσης του συνόλου των καλεσμένων, ξεκίνησε η εκδήλωση υπό το συντονισμό της Γενικής Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΚΠΥ, κας Εύας Αττάρτ, με χαιρετισμούς διαδοχικά  από τον Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, κ. Παναγιώτη Δαβάκη, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τέλος, τον Πρόεδρο του ΣΕΚΠΥ, κ. Αναστάσιο Ροζολή.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ, εκπροσωπώντας και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, ανέπτυξε το όραμα της δημιουργίας, την αναγκαιότητα ανάπτυξης του κλάδου και τις μελλοντικές δράσεις του. Ιδιαιτέρως, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στους στόχους του Συνδέσμου, ήτοι η δημιουργία κρατικής δομής επιπέδου Γενικής Γραμματείας / Υφυπουργείου αποκλειστικά αρμόδιου για τα ζητήματα της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας, καθώς και η επίτευξη βιομηχανικών επιστροφών αξίας τουλάχιστον με το 30% των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά του Α/ΓΕΕΘΑ στο ΣΕΚΠΥ λέγοντας ότι ο ΣΕΚΠΥ αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί βακτηρία και στήριγμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκπλήρωση της αποστολής τους, η οποία προκάλεσε ιδιαίτερη χαρά στα Μέλη του Συνδέσμου.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στον κ. Γεωργαντά, κ. Δαβάκη, κ. Χούπη και στον κ. Μπάρκα, εκπρόσωπο της DEFEA – Defence Exhibition Athens.

Μεταξύ άλλων, παρόντες στην εκδήλωση ήταν Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, διπλωμάτες (όπως ο Πρέσβης των ΗΠΑ και η Πρέσβης της Γαλλίας), ακαδημαϊκοί, ένστολοι, πρωτοπόροι επιχειρηματίες, εξαγωγικοί μοχλοί της χώρας και εκπρόσωποι εταιρειών του κλάδου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία για ευρύ networking κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που ακολούθησε.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχές όλων η Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία να μεγαλώσει και του χρόνου να έχει μία μεγαλύτερη αποτίμηση έργων και πορείας.

Διαβάστε επίσης: ΣΕΚΠΥ | Ολοκλήρωση Ημερίδας “Οι Συμβάσεις στον Αμυντικό Τομέα και οι Ευρωπαϊκές Εξελίξεις” – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This