ΣΕΚΠΥ | Ολοκλήρωση Ημερίδας “Οι Συμβάσεις στον Αμυντικό Τομέα και οι Ευρωπαϊκές Εξελίξεις” – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 19/01/2024 at 20:28

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) η Ημερίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) με θέμα “Οι Συμβάσεις στον Αμυντικό Τομέα και οι Ευρωπαϊκές Εξελίξεις”.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του ΣΕΚΠΥ, κ. Αναστάσιου Ροζολή. 

Στη συνέχεια, η Ομότιμη Καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου και Δικαίου Περιβάλλοντος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κα. Σιούτη μαζί με την κα. Πετροπούλου Μαρία-Ιωάννα, Δικηγόρο και Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέλυσαν πτυχές του θέματος “Συμβάσεις στον Τομέα της Άμυνας”.

Κατόπιν, ο κ. Γεωργόπουλος Άρης, Επίκουρος Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό και Δημόσιο Δίκαιο, μίλησε για την ευρωπαϊκή διάσταση του νομικού πλαισίου των προμηθειών αμυντικού υλικού.

Μετά, πραγματοποιήθηκε Στρογγυλό Τραπέζι των τριών Ακαδημαϊκών με θέμα συζήτησης “Η ανάγκη νέου Ελληνικού νομικού Πλαισίου των Προμηθειών Αμυντικού Υλικού” και συντονιστή την κα. Ινώ Αφεντάκη, Εκτελεστική Διευθύντρια του ΙΔΙΣ. 

Έπειτα, τα στελέχη της Ernst & Young, κ. Βασίλειος Τσιάμης και κ. Γεώργιος Τζαμτζής, έκαναν λόγο για τα τεκταινόμενα στον τομέα της Άμυνας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφερθεί η δημιουργία ενός Helpdesk για τα μέλη του ΣΕΚΠΥ από κοινού με την Ernst & Young, όσον αφορά τα προγράμματα του EDF, και το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη Μαρτίου.

Τέλος στην διοργάνωση της ημερίδας συνέβαλε και η DEFEA – Defence Exhibition Athens.

Διαβάστε επίσης: ΔΙΠΑΕ | Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ)

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This