Σαουδική Αραβία | Έτοιμη να παραγγείλει 54 μαχητικά αεροσκάφη Rafale
Defence Redefined
Published on 24/10/2023 at 13:56

Η Σαουδική Αραβία ζήτησε από την Dassault Aviation να της στείλει έως τις 10 Νοεμβρίου κοστολογημένη πρόταση για την απόκτηση 54 μαχητικών αεροσκαφών, σύμφωνα με τη γαλλική ιστοσελίδα La Tribune.

Αν αυτή η παραγγελία για την Dassault Aviation πραγματοποιηθεί, θα έχει επεκτείνει σημαντικά τις πωλήσεις του Rafale στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς έχει ήδη διαθέσει στην Αίγυπτο 54 αεροσκάφη, στο Κατάρ 36, ενώ τα Αραβικά Εμιράτα έχουν παραγγείλει άλλα 80 τον Δεκέμβριο του 2021.

Διαβάστε επίσης: Τα ΗΑΕ αγοράζουν 80 μαχητικά αεροσκάφη Rafale εδραιώνοντας τους δεσμούς με τη Γαλλία

Γαλλία και Σαουδική Αραβία έχουν συνάψει σημαντικές συμφωνίες συνεργασίας σε τομείς όπως η άμυνα και η ασφάλεια. Αυτή η συνεργασία των δύο συμπεριλαμβάνει την πώληση όπλων, τη συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις, καθώς και την συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών.

Η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει την προμήθεια 18 μαχητικών Rafale F3R, συγκεκριμένα 12 μεταχειρισμένων (10 μονοθέσια, 2 διθέσια) και 6 νέων (4 μονοθέσια και 2 διθέσια) μαζί με όπλα και υποστήριξη, συνολικής αξίας πάνω από 2,4 δις ευρώ.

Πλέον, απομένει η παραλαβή ακόμη νέων 6 μαχητικών του τύπου για ολοκλήρωση της δεύτερης σύμβασης που είχε υπογραφεί στις 24 Μαρτίου του 2022.

Διαβάστε επίσης: La Tribune | Η Σαουδική Αραβία θέλει εως και 200 Rafale και FCAS

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This