ΣΑΚΣ | Δηλώσεις Προέδρου της Δημοκρατίας στην χοροεσπερίδα του Συνδέσμου Αξιωματικών
Defence Redefined
Published on 01/02/2024 at 15:15

Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (Σ.Α.Κ.Σ), την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποίησε χοροεσπερίδα και κοπή βασιλόπιτας, στο πλαίσιο των εορτασμών των 15 χρόνων λειτουργίας του. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώπιον εκλεκτών προσκεκλημένων, από Κύπρο και Ελλάδα καθώς και μελών του Σ.Α.Κ.Σ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε πως με μεγάλη χαρά παρευρέθηκε στη χοροεσπερίδα του ΣΑΚΣ ενώ καθυστέρησε και τη μετάβαση του στις Βρυξέλλες για να παρευρεθεί. 

Ο ΠτΔ τόνισε πως η ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι ένα θέμα στο οποίο υπάρχει η οποιαδήποτε διαφωνία ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τα κόμματα, είναι ενδεχομένως το μόνο θέμα στο οποίο υπάρχουν κοινές θέσεις και κοινές προσεγγίσεις. Συμπλήρωσε πως η ενίσχυση της αποτροπής πρώτα και πάνω από όλα περνά μέσα από τους αξιωματικούς του κυπριακού στρατού. Ανέφερε πως κατά την διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός Εξωτερικών, κατά τις επισκέψεις του σε γειτονικά κράτη, όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία και το Ισραήλ, λάμβανε θετικά σχόλια για το επίπεδο του κυπριακού στρατού και ειδικότερα των αξιωματικών.

Ο ΠτΔ τόνισε πως στο σημερινό μεταβαλλόμενο περιβάλλον η εξωτερική πολιτική ταυτίζεται άμεσα με την αμυντική πολιτική, με τις ικανότητες του κράτους στα θέματα της άμυνας και της ασφάλειας. Ευχαρίστησε επίσης τους αξιωματικούς οι οποίοι όπως ανέφερε είναι η ραχοκοκαλιά της Εθνικής Φρουράς. 

Ο ΠτΔ αναφερόμενος στα αιτήματα του ΣΑΚΣ ανέφερε πως έχουν περιληφθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και θα υλοποιηθούν. Η αρχή θα γίνει όπως δήλωσε από το εύκολο αίτημα που έχει να κάνει σχέση με το οίκημα του «Κυπριακού Συνδέσμου Αξιωματικών».

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος ανέφερε πως φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη χειρότερη στιγμή στον τόπο μας, από την τουρκική εισβολή. Την ίδια στιγμή συμπληρώνονται και 20 χρόνια από τη μεγαλύτερη επιτυχία τούτου του τόπου, την ένταξή μας στην ΕΕ. Ανέφερε πως “εκείνο που μπορώ να σας μεταφέρω από δικής μας πλευράς είναι ότι θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να τερματιστεί αυτή η παράνομη κατάσταση πραγμάτων, να επανενώσουμε τον τόπο μας και να μπορούμε ως κράτος μέλος της ΕΕ να αναπτύξουμε όλες τις δυνατότητες της χώρας μας”.

Με πληροφορίες από: ΣΑΚΣ, ΠτΔ

Διαβάστε επίσης: Χριστοδουλίδης | Αναβάθμιση του ρόλου των ΣΥΟΠ – 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς – Αναφορά στο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This