Πόλεμος στην Ουκρανία | Περισσότερους από 1.100 στρατιωτικούς εκπαίδευσε η ΕΕ
Defence Redefined
Published on 04/12/2022 at 12:15

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε την Παρασκευή ότι μέχρι τώρα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που οργανώνει η ΕΕ, 1.100 Ουκρανοί στρατιωτικοί.

Ο κ. Μπορέλ έδωσε τον αριθμό αυτόν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατόπεδο, όπου εκπαιδεύονται μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην Μπζεγκ, στην Πολωνία.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν πράσινο φως στην εκπαιδευτική αποστολή τη 14η Νοεμβρίου. Η έναρξή της επισήμως έγινε την επομένη.

Αρκετές χώρες μέλη της ΕΕ, δυνάμει διμερών συμφωνιών, εκπαίδευαν ήδη Ουκρανούς στρατιωτικούς. Συνολικά, ως και 15.000 στρατιωτικοί αναμένεται να εκπαιδευτούν σε 20 χώρες μέλη.

Το κόστος, που ο κ. Μπορέλ είπε πως θα ανέλθει σε 100 εκατομμύρια ευρώ, θα καλυφθεί από την ΕΕ. Επιπλέον, το πρόγραμμα προβλέπει τη δαπάνη 15 εκατομμυρίων ευρώ για πυρομαχικά και την κάλυψη των δαπανών κάθε χώρας που συμμετέχει.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας θα συμμετάσχουν οργανώνοντας εκπαίδευση ουκρανών στρατιωτών σε τακτικές μάχης καθώς και γυμνάσια. Συνολικά, στη γερμανική επικράτεια αναμένεται να εκπαιδευτούν ως και 5.000 ουκρανοί στρατιωτικοί.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαινίασε την Αποστολή Στρατιωτικής Συνδρομής

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This