ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πυροσβεστική Υπηρεσία | Συμμετοχή στο πρωτοποριακό πρόγραμμα RESPOND-A
Defence Redefined
Published on 11/12/2020 at 15:31

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου ανακοίνωσε την συμμετοχή της στο διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαίδευσης στα πλαίσια του έργου RESPOND-A. 

Το έργο RESPOND-A το οποίο λειτουργεί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON 2020 από την 01 Ιουνίου 2020, στοχεύει στην ανάπτυξη τεχνολογιών που βασίζονται σε ασύρματες επικοινωνίες 5G, επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας ή αυτόνομα ρομπότ για τη βελτιστοποίηση της εργασίας των πρώτων ανταποκριτών. Χάρη στο RESPOND-A, οι πρώτοι ανταποκριτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αυτές τις τεχνολογίες και να δουν πόσο αποτελεσματικά μπορούν να εφαρμοστούν στο πλαίσιο διαφορετικών σεναρίων καταστροφών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται γύρω στα 7,67 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου | Γνωρίστε την μέσα από το σύντομο βίντεο της Υπηρεσίας

H Πυροσβεστική Υπηρεσία στα πλαίσια του στόχου της για εξέλιξη, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό, συμμετέχει στο πιο πάνω έργο ως εταίρος με την ισχυρή συμμετοχή 34 οργανισμών και φορέων από 15 Ευρωπαϊκές Χώρες με συντονιστή το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από την Κύπρο πέραν της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συμμετέχουν επίσης οι εταιρείες Eight Bells Ltd, Sidroco Holdings Limited, CSI Centre for Social Innovation Ltd, Ianus Consulting Ltd και η Αστυνομία Κύπρου.

Στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2020 η Πυροσβεστική Υπηρεσία συμμετέχει στο διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαίδευσης με 12 μέλη της από όλες τις επαρχίες.

Το «Τraining 1» που διεξάγεται υπό την εποπτεία του Διεθνούς αναγνώρισης Ισπανικού Πυροσβεστικού Εκπαιδευτικού Κέντρου «Pau Costa» επικεντρώνεται σε σενάρια στο «λιμάνι της Valencia» για ανταπόκριση και εμπλοκή διαφόρων υπηρεσιών σε επεισόδια σύγκρουσης φορτηγών με φωτιά, αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδας με την ανάδειξη και χρήση σύγχρονου εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας. 

Με πληροφορίες από: Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, cordis.europa.eu

Διαβάστε επίσης: 

Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου | Δείτε το νέο πυροσβεστικό όχημα με δυνατότητα ρίψης νερού από ύψος 60 μέτρων – VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This