Πρόγραμμα Τριμερούς Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας για το 2023
Defence Redefined
Published on 06/07/2023 at 14:47

Την Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023, υπογράφηκε στην Κύπρο το Πρόγραμμα Τριμερούς Αμυντικής Συνεργασίας για το 2023, μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και της Αρμενίας. Το Πρόγραμμα υπέγραψαν από πλευράς Εθνικής Φρουράς, ο Διευθυντής Δ΄ Κλάδου του ΓΕΕΦ, Συνταγματάρχης Αλκιβιάδης Αλκιβιάδης και από πλευράς των ΕΔ της Ελλάδας και της Αρμενίας, ο Ταξίαρχος Βασίλειος Τσάμης και ο κ. Levon Grigori Ayvazyan, αντίστοιχα. 

Το ΓΕΕΦ αναφέρει πως το Πρόγραμμα, εντάσσεται στο ευρύ πλέγμα διμερών και πολυμερών δράσεων που αναπτύσσει η Εθνική Φρουρά και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διεξαγωγή κοινών εκπαιδεύσεων και δραστηριοτήτων τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα και την Αρμενία. Παράλληλα, εκφράζει την προσήλωση των τριών χωρών για αναβάθμιση και ενίσχυση της συνεργασίας και των δεσμών μεταξύ των ΕΔ τους, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, όπου η αντιμετώπιση των αναδυόμενων προκλήσεων προϋποθέτει πολυμερή και πολύπλευρη δράση μεταξύ χωρών που μοιράζονται τα ίδια ιδεώδη και αρχές οι οποίες εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Αρμενίας στην Κύπρο, οι επικεφαλής είχαν συνάντηση με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, όπου έγινε ανασκόπηση των σχέσεων μεταξύ των ΕΔ των τριών χωρών, συζητήθηκαν οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο ΠΤΑΣ καθώς και άλλα θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Κοινό Σχέδιο Δράσης Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου για το 2023 – Συνεκπαιδεύσεις και προγραμματισμός 5ου Τριμερούς Στρατιωτικού Διαλόγου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This