ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προβλήματα με αφορμή την αναστολή της απόφασης για αναστολή στρατιωτών – Κάποιοι αρνούνται να επιστρέψουν στην Εθνική Φρουρά
Defence Redefined
Published on 21/09/2020 at 16:16

Δηλώσεις στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» της τηλεόρασης του SIGMA, παραχώρησε ο σύμβουλος Σπουδών Χρύσανθος Σαββίδης ο οποίος ανέφερε τα τρία βασικά προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με την καταψήφιση του προϋπολογισμού για τους ΣΥΟΠ που είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή της απόφασης για αναστολή στρατιωτών της 2020ΕΣΣΟ που θα σπούδαζαν στη Βρετανία. 

Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, το πρώτο πρόβλημα είναι οι θέσεις που εξασφάλισαν τα παιδιά για το 2021 τις οποίες ακύρωσαν για το 2020 και τώρα θα υπάρχει πρόβλημα για την διεκδίκηση ξανά των θέσεων του 2021.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι αρκετοί από τους νεοσύλλεκτους, έχουν κλείσει διαμονή, έχουν υπογράψει συμβόλαιο και δεν ξέρουν τι θα κάνουν για να αποδεσμευτούν. Και το τρίτο πρόβλημα που προκύπτει είναι οι αιτήσεις δανείων που έκαναν για τις σπουδές και τι θα γίνει τώρα με τα δάνεια.

Για τη διαμονή, οι σύμβουλοι σπουδών  προτείνουν οι σπουδαστές να στείλουν μια επιστολή στις εστίες που να αναφέρουν ακριβώς τα γεγονότα και για τις αλλαγές που προέκυψαν την τελευταία στιγμή δικαιολογώντας τον λόγο που δεν θα τα καταφέρουν να προσέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εισήγηση που δίνει προς τους αρμόδιους, ο κύριος Σαββίδης, είναι να ετοιμαστεί μια επίσημη επιστολή από το κράτος, είτε από το Υπουργείο Παιδείας είτε από το Υπουργείο Άμυνας, που να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα των φοιτητών για να μπορέσουν να αποδεσμευτούν από τα συμβόλαια, τα οποία αγγίζουν μέχρι και τις 8 χιλιάδες στερλίνες. 

Παράλληλα αναφέρθηκε στους γονείς των παιδιών οι οποίοι μερικοί από αυτούς απειλούν να κινηθούν νομικά προς τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης,  αφού και η ψυχολογία των παιδιών είναι πολύ αρνητική με τους ίδιους να αρνούνται να επιστρέφουν στην Εθνική Φρουρά.

Διαβάστε επίσης: Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για πρόσληψη ΣΥΟΠ – Δεν θα παραχωρηθούν αναστολές θητείας στους οπλίτες


 Με πληροφορίες από: Sigmalive

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This