ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για πρόσληψη ΣΥΟΠ – Δεν θα παραχωρηθούν αναστολές θητείας στους οπλίτες

Defence Redefined
Published on 18/09/2020 at 13:40

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η διαδικασία ψήφισης του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, για πρόσληψη Συμβασιούχων Οπλιτών, για την πλήρωση των αναγκών της Εθνικής Φρουράς που θα προέκυπταν από την χορήγηση προσωρινής αναβολής θητείας σε οπλίτες της 2020 ΕΣΣΟ, για σκοπούς φοίτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η Βουλή των αντιπροσώπων καταψήφισε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό και έτσι δεν θα προσληφθούν ΣΥΟΠ και δεν θα παραχωρηθούν προσωρινές αναβολές θητείας σε οπλίτες της 2020 ΕΣΣΟ. Υπέρ ψήφισαν 16 βουλευτές και κατά του προϋπολογισμού 32

Υπενθυμίζουμε πως το Υπουργείο Άμυνας έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την χορήγηση των αναστολών για σκοπούς φοίτησης στο ΗΒ, την πρόσληψη αριθμού ΣΥΟΠ για την κάλυψη των αναγκών της Ε.Φ.

Η Συζήτηση στην Βουλή περιστράφηκε γύρω από την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση χειρίστηκε το όλο θέμα, όπως επίσης και τον βαθμό τον οποίο θα αποδυναμωθεί η Εθνική Φρουρά αφού όπως λέχθηκε, οι κληρωτοί στρατιώτες εκτελούν σχεδόν 20 υπηρεσίες τον μήνα, ενώ οι ΣΥΟΠ γύρω στις 10. 

Σχολιάστηκε έντονα επίσης και το γεγονός πως ο φορολογούμενος πολίτης, θα επωμίζεται το κόστος της απόφασης της κυβέρνησης για παραχώρηση αναστολών, αφού αυτό προνοούσε την πρόσληψη ΣΥΟΠ. 

 

Διαβάστε επίσης: Από την Βουλή εξαρτάται η αναστολή θητείας στους Νεοσύλλεκτους – Οι πρώτες ενδείξεις των κομμάτων

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This