Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ | Επιλέγει την Raytheon και τη Northrop Grumman για την παράδοση του πρώτου Υπερ-υπερηχητικού πυραύλου αερόβιας πρόωσης
Defence Redefined
Published on 06/10/2022 at 18:28

Η Raytheon, σε συνεργασία με την Northrop Grumman, έχει επιλεγεί για την ανάπτυξη του Υπερ-υπερηχητικού τακτικού πυραύλου πλεύσης (Hypersonic Attack Cruise Missile – HACM) για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF). 

Το HACM είναι ένα πρώτο στο είδος του όπλο που αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με το πειραματικό πρόγραμμα Southern Cross Integrated Flight Research Experiment (SCIFiRE), ένα πρόγραμμα το οποίο αναπτύχθηκε μεταξύ ΗΠΑ και Αυστραλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της North Grumman, στο πλαίσιο αυτής της σύμβασης, η συνεργασία της Raytheon και της Northrop Grumman θα παραδώσει επιχειρησιακά έτοιμους πυραύλους στην USAF.

Ο υπόψη πύραυλος πλεύσης είναι ένα πυρομαχικό που “αναπνέει” αέρα, με κινητήρα scramjet. Οι κινητήρες Scramjet χρησιμοποιούν υψηλή ταχύτητα οχήματος για να συμπιέσουν βίαια τον εισερχόμενο αέρα πριν από την καύση, κάτι που επιτρέπει τη διαρκή πτήση σε υπερ-υπερηχητικές ταχύτητες – 5 Mach ή μεγαλύτερες. 

Διαβάστε επίσης: Hermeus | Πλήρης Χρηματοδότηση 60 εκ. από την USAF για το Quarterhorse – ΒΙΝΤΕΟ

Ταξιδεύοντας με αυτές τις ταχύτητες, τα υπερ-υπερηχητικά όπλα, όπως το HACM, είναι σε θέση να φτάσουν τους εχθρικούς στόχους τους πιο γρήγορα από παρόμοιους παραδοσιακούς πυραύλους, επιτρέποντάς τους να αποφύγουν τυχόν αντίμετρα. 

Η Raytheon Technologies και η Northrop Grumman συνεργάζονται από το 2019 για να αναπτύξουν, να παράξουν και να ενσωματώσουν τους κινητήρες scramjet της Northrop Grumman στα υπερηχητικά όπλα αερόβιας πρόωσης της Raytheon. 

Οι συνδυασμένες προσπάθειές τους επιτρέπουν και στις δύο εταιρείες να παράγουν υπερ-υπερηχητικά όπλα, την επόμενη γενιά συστημάτων τακτικών πυραυλικών συστημάτων.

Διαβάστε επίσης: Raytheon | Πρώτη πτήση για τον υπερ-υπερηχητικό πύραυλο της

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This