Πολεμική Αεροπορία | Πτώση Αεροσκάφους Τ-2E Buckeye – Νεκρός ο πιλότος
Defence Redefined
Published on 27/12/2023 at 13:15

Νεκρός είναι ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροπλάνου 120 ΠΕΑ που συνετρίβη στην Καλαμάτα το πρωί της Τετάρτης (27/12).

Νωρίτερα, βίντεο που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, καταγράφουν εκρήξεις να ακούγονται από το σημείο της πτώσης. 

Όπως ενημέρωσε με ανακοίνωση η Πολεμική Αεροπορία, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος Τ-2E Buckeye της 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε, κατά την επιστροφή του,  μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης, ενώ σε κινητοποίηση βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και το ΕΚΑΒ.

Η πτώση έχει γίνει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στα 500 μέτρα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου, κοντά στο χωριό Άρι στη Μικρομάνη. Το διθέσιο αεροσκάφος που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε λίγο πριν προσγειωθεί. 

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 φορείς, συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί, ενώ φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα | Συνεκπαίδευση της ΔΕΠ με Αμερικανούς SEALS – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This