ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραιτήθηκε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Έλληνα Πρωθυπουργού Α. Διακόπουλος
Defence Redefined
Published on 19/08/2020 at 21:53

Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα, Τετάρτη 19 Αυγούστου, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντιναύαρχος, Αλέξανδρος Διακόπουλος, κατόπιν των χθεσινών δηλώσεών του στον τηλεοπτικό σταθμό Open σχετικά με τις ενέργειες του Ορούτς Ρέις.

«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε  σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού», σημείωσε σε δήλωσή του ο κ. Διακόπουλος.

«Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα», κατέληξε ο ίδιος.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Διακόπουλου, ευχαριστώντας τον για τις υπηρεσίες του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντιναύαρχος Ε.Α.Διακόπουλος σε εμφάνιση του στον τηλεοπτικό σταθμού Open την Τρίτη 17 Αυγούστου 2020, ερωτηθείς σχετικά με τη δραστηριότητα του τουρκικού σεισμογραφικού, παραδέχτηκε ότι το Oruc Reis έχει πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα»

Διαβάστε επίσης: Διακοπή δραστηριοτήτων Ορούτς Ρέις για κάποιο χρονικό διάστημα ανακοίνωσε ο Ιμπραχίμ Καλίν

Η δήλωση του είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους κυβερνητικούς κύκλους και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εξηγούσαν, σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι δηλώσεις του κ. Διακόπουλου προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη, ενώ οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τόνιζαν με κατηγορηματικό τρόπο πως το Oruc Reis δε διεξάγει σεισμικές έρευνες στην περιοχή.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Athens.voice.gr

Διαβάστε επίσης: 

Αντι-Navtex από Κύπρο σε Navtex Τουρκίας για παράταση παρουσίας Γιαβούζ στο τεμάχιο 6

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This