Παρέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Νίκος Δένδιας
Defence Redefined
Published on 27/06/2023 at 15:58

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου ο Νίκος Δένδιας ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα. Επίσης πραγματοποιήθηκαν και οι τελετές αναλήψεως καθηκόντων των νέων Υφυπουργών κ.κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και Νικόλαου Χαρδαλιά.

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον υπηρεσιακό υπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή, τον προκάτοχο του Νίκο Παναγιωτόπουλο για το τετραετές έργο του και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων για το επίπεδο και το φρόνημα που διακατέχει τις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Ο κ. Δένδιας τόνισε μεταξύ άλλων την συνταγματική υποχρέωση για προστασία της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Η Ελλάδα πρόσθεσε, σε ένα περιβάλλον παγκόσμιων ανακατατάξεων έχει υποχρέωση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, να εδραιώσει με αυτοπεποίθηση τη θέση της ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητα και να έχει ρόλο και λόγο στα ζητήματα που την αφορούν. Αναφέρθηκε επίσης στην υπογραφή αμυντικών συμφωνιών που προχώρησε κατά την θητεία του ως ΥΠΕΞ.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα | Νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Νίκος Δένδιας – Υφυπουργοί οι Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νίκος Χαρδαλιάς

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This