Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στην Τουρκία και συναντήθηκε με τον Χουλουσί Ακάρ
Defence Redefined
Published on 04/04/2023 at 18:57

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 4 Απριλίου 2023, επίσκεψη στην Τουρκία, στις περιοχές που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς, μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του κ. Χουλουσί Ακάρ.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του στο Κέντρο Συντονισμού και Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων, στην Αντιόχεια, ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις και την επικρατούσα κατάσταση, και ακολούθως μετέβη, με τον Τούρκο ομόλογό του, με ελικόπτερο στα σημεία των καταστροφών.

Οι δύο Υπουργοί επισκέφθηκαν, επίσης, νοσοκομείο της περιοχής, καθώς και τους χώρους, όπου στεγάζονται προσωρινά οι κάτοικοι που επλήγησαν από το σεισμό.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτόπουλο για την στήριξη και την αλληλεγγύη, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το σιδηροδρομικό ατύχημα της 28ης Φεβρουαρίου και δήλωσε πως επιθυμεί οι άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα και στην Ελλάδα να ζουν με άνεση, ασφάλεια και ευημερία.

Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας, δήλωσε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Τουρκίας για κινητοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού για αρωγή μετά από φυσικές καταστροφές. Ως γείτονες, συμπλήρωσε, με διασώστες, η Ελλάδα συνέδραμε στην προσπάθεια σωτηρίας ανθρώπων στην Τουρκία που επλήγησαν από τους σεισμούς, εκδηλώνοντας έτσι συμπαράσταση και αλληλεγγύη.

Επίσης, τόνισε το συμβολικό μήνυμα από την επίσκεψή, ότι οι τραγωδίες και οι φυσικές καταστροφές αυτού του μεγέθους είναι πέρα και πάνω απ’ οποιοδήποτε πρόβλημα και διαφορές και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν μοχλοί που μειώνουν την ένταση και δημιουργούν, έτσι, τις συνθήκες που διευκολύνουν την επικοινωνία και τις συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Και βέβαια, συμπλήρωσε, ο τελικός στόχος είναι, εφόσον συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις –και θα πρέπει να εργαστούμε γι’ αυτό, όπως δήλωσε- η δημιουργία κλίματος σταθερότητας και συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας.

Με πληροφορίες από: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ | Συζήτησαν οι Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας – VIDEO και Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This