Ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας στην Κύπρο – Συμφωνία για συνεκπαιδεύσεις
Defence Redefined
Published on 07/04/2023 at 17:58

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας συναντήθηκε σήμερα με τον Ουκρανό ομόλογό του κ. Oleksii Reznikov, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο. 

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για τις εξελίξεις και την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία, στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Επιπλέον, αντάλλαξαν απόψεις για την ανθρωπιστική βοήθεια που στάλθηκε στην Ουκρανία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη και τη γενικότερη υποστήριξη της Κύπρου προς την Ουκρανία και τον λαό της.

Ο κ. Reznikov εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησής του για τη στήριξη της Κύπρου και ευχαρίστησε τον κ. Γιωργάλλα για τη φιλοξενία.

Πρωτύτερα, ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, δήλωσε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma, πως σχετικά με την συνδρομή της Εθνικής Φρουράς στην ευρύτερη αμυντική στήριξη στην Ουκρανία, ήδη στέλεχος της Εθνικής Φρουράς βρίσκεται στη Γερμανία σε εκπαιδεύσεις που γίνονται εκεί, ενώ θα φιλοξενηθεί την τελευταία εβδομάδα Απριλίου ομάδα στελεχών των Ουκρανικών δυνάμεων για εκπαίδευση σε θέματα αποναρκοθέτησης και ναρκαλίευσης. Ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων ξεναγήθηκε και στους χώρους που θα λάβει χώρα η εν λόγω εκπαίδευση. 

Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΜ | Στέλνει στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία και η Κύπρος μετά την Ελλάδα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This