Ο πύραυλος IRIS-T σε αεροσκάφη FA-50 και KF-21 – Συμφωνία της γερμανικής Diehl Defence με την Κορεατική KAI
Defence Redefined
Published on 23/02/2024 at 18:15

Η Diehl Defence και η Korea Aerospace Industries (KAI), υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης αναφορικά με τις κοινές προσπάθειες για ενσωμάτωση του πυραύλου IRIS-T σε αεροσκάφη FA-50/T-50 και KF-21 Block II. 

Επιβεβαιώθηκε έτσι η βούληση των δύο εταιρειών για συνεργασία, η οποία είχε προαναγγελθεί σε προηγούμενη συμφωνία, που υπογράφηκε κατά τη διάρκεια του ADEX 2021. Η συνεργασία των δύο εταιρειών ξεκίνησε το 2017 με την έναρξη της ενσωμάτωσης του IRIS-T στο μαχητικό KF-21 Block I. Η νέα συμφωνία αφορά την ενσωμάτωση του πυραύλου IRIS-T σε αεροσκάφη FA-50/T-50 και KF-21 Block II. 

Το μνημόνιο συναντίληψης καλύπτει επίσεις την συνεργασία των ομάδων εργασίας των δύο εταιρειών την διερεύνηση δυνατοτήτων τροποποίησης ή περαιτέρω ανάπτυξης πυραυλικών συστημάτων της Diehl Defense για προγράμματα αεροσκαφών της Κορέας.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Kang Goo-Young, Διευθύνοντος Συμβούλου της KAI, ως μέρος κορεατικής εμπορικής αντιπροσωπείας στο Βερολίνο της Γερμανίας, αυτή την εβδομάδα, ενώ για την γερμανική πλευρά υπέγραψε ο Δρ. Harald Buschek, Διευθυντής Προγράμματος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Diehl Defense Division.

Διαβάστε επίσης: DIEHL Defence | Το νέο κινητό σύστημα αεράμυνας IRIS-T SLS Mk III στην EUROSATORY 2022

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This